Culegere de practica judiciara in materie civila 2007

Culegere de practica judiciara in materie civila 2007
Preț: 125,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Culegere de practica judiciara in materie civila 2007. Prezentare - Culegere de practica judiciara in materie civila 2007. Cu o adresabilitate extinsa, teoreticieni si practicieni ai dreptului, auditori de justitie, studenti ai facultatilor de drept si, nu in ultimul rand, justitiabili, lucrarea cuprinde cele mai semnificative decizii pronuntate de catre Curtea de Apel Bucuresti in materia dreptului civil, dreptului procesual civil, a proprietatii intelectuale si a dreptului familiei.

Avand in vedere caracterul eminamente practic al cartii, autorii au sistematizat materia astfel incat, in prima parte sunt analizate probleme de drept civil– restituirea imobilelor preluate abuziv, dezmembramintele dreptului de proprietate, succesiuni, obligatii etc.
In partea a doua sunt analizate, din perspectiva jurisprudentiala, problemele aparute in solutionarea litigiilor din domeniul dreptului familiei, cum ar fi adoptia, masurile speciale de protectie a minorilor dar si aspecte ce intereseaza rapirea internationala a copiilor.
Brevetele de inventie, marcile, drepturile de autor, sunt analizate in capitolul rezervat dreptului proprietatii intelectuale.
Ultimul capitol contine jurisprudenta acestei instante in materia dreptului procesual civil, problematica abordata referindu-se la competenta, administrarea probelor, cai de atac, procedurile speciale– partajul, taxe de timbru etc.

Prin analiza pertinenta a problemelor de drept, structura si indexul final, speram ca aceasta carte sa constituie un instrument de lucru util cititorilor nostri.


Nr pagini: 1240
Anul aparitiei: 2009

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.