Culegere de Limba si literatura romana pentru clasa a VII-a

Culegere de Limba si literatura romana pentru clasa a VII-a
-20%
Preț: 12,80 lei
16,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Limba romana

DESCRIERE

Prezenta lucrare intentioneaza sa fie o sinteza a cunostintelor de limba si literatura romana acumulate in anii de gimnaziu, oferind, intr-o forma originala, unele solutii pentru receptarea si aplicarea acestor cunostinte, prin diverse tipuri de exercitii.
In acest scop, autoarele au gasit necesare inmultirea si diversificarea breviarelor care sa sistematizeze cunostintele de limba, sa ofere elevilor posibilitatea de a evita unele confuzii, de a-si consolida aceste cunostinte.
Respectand"Programa scolara de limba si literatura romana pentru clasa a VII-a" am intercalat notiunile de limba cu cele de literatura si de teorie literara, punand un accent deosebit pe latura practica a utilizarii lor in vorbire si in scris. Exercitiile de recunoastere, grupare si diferentiere alterneaza cu exercitiile cu caracter creator (de exemplificare, de modificare, de completare si de alcatuire).
Textele literare si nonliterare au fost supuse unei selectii minutioase, in special din scriitorii romani clasici si contemporani, constituind modele etice si de limba pentru elevi. Ele reprezinta si o invitatie la lectura in aceasta epoca a cibernetizarii si computerizarii, completand latura umanista a personalitatii tinerilor, formandu-i ca cititori avizati de literatura.
Pentru corelarea cunostintelor de limba cu cele de teorie literara, au fost propuse exercitii de recunoastere a valorilor stilistice ale unor parti de vorbire si de propozitie, precum si compuneri gramaticale.
Compunerile dupa textele literare la prima vedere urmaresc formarea unor abilitati de receptare a textului literar, de caracterizare a personajelor, de explicare a titlului unor opere etc., cerinte prevazute in"Programa pentru Evaluare Nationala".
Nu este neglijata nici latura formativa: compozitiile cu caracter creator, pornind sau nu de la un text literar, atat de necesare pentru olimpiade si concursuri scolare. Suntem martorii unei"schingiuiri" si"ciuntiri" a limbii noastre dragi,"comoara","fagure de miere". Scoala, prin dascalii ei, de la toate disciplinele, este chemata sa faca mai mult, sa depuna un efort sporit pentru ca acest fenomen sa se diminueze, sa stagneze.
in speranta ca aceasta lucrare este o infima marturie in acest sens, ca va fi de un real folos profesorilor si elevilor, va dorim succes!
Autoarele

Nr. de pagicini 202
Anul aparitiei : 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.