Cristian Badilita, Trei romane mistice ale Antichitatii. Iosif si Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam - Apocrife ale vechiului testament

Cristian Badilita, Trei romane mistice ale Antichitatii. Iosif si Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam - Apocrife ale vechiului testament
-15%
Preț: 21,29 lei
25,05 lei (-15,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 200
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cele trei apocrife ale Vechiului Testament pot fi socotite adevarate„romane mistice” ale literaturii iudeo-elenistice. Volumul are o importanta filozofico-teologica majora, dimensiunea literara a textelor sporindu-i valoarea. Tema principala a romanului Iosif si Aseneth este convertirea prin iubire. Testamentul lui Iov reia, sub forma tragediei grecesti, motivul omului drept pus la incercare de Dumnezeu. Testamentul lui Avraam ni-l prezinta pe blandul si ospitalierul patriarh intr-o inclestare dureroasa cu absurdul mortii. Editia mai cuprinde o versiune romaneasca veche a Testamentului lui Avraam, publicata la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre M. Gaster, precum si o versiune a romanului Iosif si Aseneth, publicata la inceputul secolului al XX-lea de catre C. Bobulescu.

 „Dupa trei zile, Iov cazu la pat, bolnav. Acum insa bolea fara chin si fara suferinta. Niciun chin nu se mai putea atinge de el datorita cingatorii facatoare de minuni pe care o purta.

Dupa inca trei zile stiu ca vin ingerii sa-i ia sufletul. Se ridica iute, puse mana pe harfa si-o dadu fiicei sale Hemera. Kasiei ii dadu o cadelnita, iar celeilalte, Cornul Amaltheii, o toba, ca sa-i binecuvanteze pe cei care veneau sa-i ia sufletul. Luand cele incredintate, ele vazura carele de lumina apropiindu-se de sufletul tatalui lor si binecuvantara si adusera slava intr-o limba nepamanteasca. Vizitiul carului mare se dadu jos si-l saluta pe Iov. Doar cele trei fete si tatal lor vedeau toate acestea; noi, ceilalti, nu vedeam nimic. Si dupa ce-i lua sufletul in brate urca din nou in car si o porni catre Rasarit.”  (fragment din Testamentul lui Iov)
 
Traducere din greaca veche, note si prezentari de Cristian Badilita
Editia a III-a

Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.