Cristi Danilet, Concurs de admitere la INM si Magistratura 2015. Proba 1. Grile. Penal si Procesual penal

Cristi Danilet, Concurs de admitere la INM si Magistratura 2015. Proba 1. Grile. Penal si Procesual penal
-15%
Preț: 42,42 lei
49,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Profesii juridice

Facultatea de Drept ofera absolventilor posibilitatea de a-si desfasura ulterior activitatea ca magistrati, grefieri, avocati, consilieri juridici, notari publici, executori judecatoresti, consilieri de probatiune, lucratori de politie judiciara, practicieni in insolventa, consilieri de proprietatea intelectuala, cadre didactice etc.
Cei care decid sa devina magistrati trebuie sa se asigure ca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si sa sustina cu succes concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (imediat dupa absolvire) sau concursul de admitere directa in magistratura (pentru cei cu minim 5 ani vechime in specialitate juridica), organizate potrivit regulamentelor aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Despre  concurs
Potrivit actualelor reglementari, concursul de admitere consta in sase probe: trei de concurs (verificarea cunostintelor juridice, verificarea rationamentului logic, interviul) si trei examinari ulterioare (verificarea conditiei de buna reputatie, examinarea medicala, verificarea aptitudinii psihologice).

Despre lucrare
Prezenta colectie de intrebari grila a fost alcatuita tinandu-se cont de propunerile privind tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2015, propuse de Institutul National al Magistraturii la 27 februarie 2015. Pentru concursul din acest an tematica corespunde in intregime noului Cod penal si noului Cod de procedura penala.

Editia 2015
Editia de fata aduce un plus de 100 teste grila fata de editia din 2014, precum si un instrument foarte util pentru domeniul penal, si anume un inventar al deciziilor Curtii Constitutionale prin care s-a constatat neconstitutionalitatea si al deciziilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala si pentru solutionarea recursurilor in interesul legii.

Din cuprins

    670 teste grila penal si procesual penal
    tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2015
    Decizii ale Curtii Constitutionale de admitere a exceptiilor de neconstitutionalitate
    Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
    Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii
    188 teste grila– Drept penal. Partea generala
    108 teste grila– Drept penal. Partea speciala
    228 teste grila– Drept procesual penal. Partea generala
    146 teste grila– Drept procesual penal. Partea speciala

Puncte forte

    intrebari tip grila alcatuite intr-o modalitate complexa
    este testat atat nivelul de cunoastere a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala, cat si rationamentul logic al candidatilor
    raspunsurile corecte se regasesc exclusiv in textele cuprinse in noile Coduri
    grilele de la fiecare materie sunt urmate de un tabel ce indica raspunsurile corecte cu trimitere la textul de lege incident

Disclaimer al autorului
„Desi ocup in prezent functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu fac parte din comisiile de admitere sau de alcatuire a subiectelor ori de rezolvare a contestatiilor. Prezenta lucrare reflecta exclusiv opinia mea cu privire la modul de alcatuire a intrebarilor tip grila de la concursurile din acest an”.

Despre autor
Cristi DANILET este judecator si doctor in drept, cadru didactic la materiile penal– partea speciala si procedura penala, formator la Institutul National al Magistraturii, membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii.

Nr. de pagini: 216
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.