Crestinism si democratie in Constitutie si in viata sociala

Crestinism si democratie in Constitutie si in viata sociala
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Religie

DESCRIERE

“Nu uita ca porunca crestina este sa iubesti pe aproapele ca pe tine insuti. Aceasta nu insemneaza, ca pe tine insuti sa te neglijezi, sa nu te aperi de cei care ca niste lipitori, iti sug vlaga, sa le cedezi vatra si pamantul, sa-ti parasesti caminul, sa-ti corcesti limba, sa-ti inveninezi sufletul, sa-ti lepezi comorile sufletului, iubirea de patrie, de tron, de credinta, de datini si de propria-ti viata nationala cu toate ale ei”

 

Patriarhul Miron Cristea

„Multimea care cerceteaza pe alocurea bisericile este un semn ca mileniul trei va fi un mileniu profund religios. Tehnica se va dezvolta intr-un mod foarte mare, inspaimantandu-i pe oameni, stiinta de asemenea va face mari progrese, fara insa sa le aduca liniste si bucurie. Oamenii nu vor fi fericiti, ei vor fi tot mai nelinistiti si mai chinuiti de propriile inventii si cu toate acestea omul va simti nevoia de religie, de credinta, de o viata mai linistita si pe toate acestea oamenii le vor gasi in biserica, in sfintele biserici divine prin care vor simti ca se apropie de lumea spirituala, de lumea in care este prezenta lumina lui Dumnezeu.”  

 

IPS Justinian al Maramuresului si Satmarului

„Oamenii de astazi, inclusiv guvernantii, nu cunosc sau nu iau in seama dreapta credinta ortodoxa si mai ales o ponegresc, incearca sa o limiteze considerand-o o forma desueta si neavenita de manifestare sociala. Sunt desconsiderate cuvintele Mantuitorului nostru Domnul Iisus Hristos: ’Fara Mine nu puteti face nimic’’ (Ioan 15, 5). Noi consideram ca opera de interpretare si aplicare a Constitutiei poate fi ridicata la inaltimea valorilor ortodoxe milenare a poporului roman fara ca prin aceasta caracterul laic al statului si dreptului sa fie stirbit.”

Anul aparitiei: 2021
Numar pagini: 348 pagini
A4 (29, 7x21 cm)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.094 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.