Creatia culturala si valoarea estetica la Lucian Blaga, Iasmina Petrovici, Tritonic

Creatia culturala si valoarea estetica la Lucian Blaga, Iasmina Petrovici, Tritonic
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Volumul Creatia culturala si valoarea estetica la Lucian Blaga se inscrie in categoria exegezelor care se concentreaza pe filosofia culturii, in acest caz, pe cateva dimensiuni mai putin investigate ale viziunii blagiene asupra creatiei culturale. Evitand sa urmeze abordarile consacrate si acumularea encomiastica de epitete, autoarea incearca si reuseste sa examineze viziunea blagiana asupra culturii dintr-o perspectiva foarte actuala, dand astfel lucrarii o nota de originalitate indelebila.

 

Noutatea deosebita a abordarii este reprezentata de faptul ca Blaga este scos din contextul provincial al unei culturi limitate lingvistic si temporal (prima jumatate a secolului al XX-lea) si este introdus intr-un context mult mai larg si mai complex, care-i poate masura mai bine originalitatea si importanta. Astfel, apropierea lui Blaga de Paul Ricoeur are darul de a-l intelege si aprecia mai exact. Valoarea unui autor, in cazul nostru, Lucian Blaga, este data nu numai de pretuirea de care s-a bucurat din partea contemporanilor sai, ci si de locul pe care-l ocupa in posteritate. Analiza Iasminei Petrovici are calitatea de a permite folosirea conceptualizarilor blagiene in explicarea si intelegerea unor fenomene culturale contemporane inca in dezvoltare, in plin proces de afirmare, cum este cazul culturii noilor medii. - Conf. univ. dr. Paul Kun - Universitatea de Vest din Timisoar

 

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 100
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.