Corneliu Michailescu. Calatorie prin imposibilul cotidian - Editie bilingva (romana - engleza)

Corneliu Michailescu. Calatorie prin imposibilul cotidian - Editie bilingva (romana - engleza)
Preț: 77,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Pictor, grafician, sculptor, scriitor, artistul Corneliu Michailescu (1898-1964) este o figura emblematica pentru una dintre cele mai puternice miscari artistice din Romania interbelica: Avangarda romaneasca. Prieten cu dadaistiii Tristan Tzara si Marcel Iancu, Michailescu este considerat primul pictor roman care creeaza in spiritul artei cubiste, tehnica pe care si-o insuseste in timpul studiilor la Florenta. Cautator frenetic al propriei constiinte artistice, el parcurge mai multe etape creatoare la finalul carora ni se dezvaluie o opera inedita, amestec de expresionism si suprarealism, cu puternice accente onirice. Destinul artistic al pictorului s-a frant odata cu instalarea comunismului. S-a retras din viata publica si a sfarsit in casa sa de la Cernica.

Album monografic Corneliu Michailescu. Calatorie prin imposibilul cotidian / His Journey trough the Impossible Quotidian
Editie bilingva (romana - engleza)
Texte de Ruxandra Dreptu
Conceptie grafica: Dan Glavan
Versiune engleza: Samuel Onn

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.