Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Curs Universitar - Razvan Horatiu Radu

Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Curs Universitar - Razvan Horatiu Radu
-15%
Preț: 51,00 lei
60,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Curs Universitar reprezinta un instrument de familiarizare cu drepturile si libertatile prevazute de Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de Protocoalele sale aditionale, precum si cu modul in care acestea au fost interpretate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Totodata, lucrarea abordeaza mecanismul complex de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale existent la nivelul Consiliului Europei, in care un loc aparte revine Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Cursul se adreseaza atat studentilor care doresc sa se familiarizeze cu drepturile si libertatile consacrate de Conventie si de Protocoalele aditionale, cat si tuturor practicienilor dreptului interesati de aprofundarea domeniului. In acest sens, pe langa liniile directoare ce caracterizeaza fiecare drept analizat, cititorul interesat are la dispozitie numeroase note de subsol cu referiri jurisprudentiale unde aspectele enuntate sunt tratate pe larg. Astfel, lucrarea are un pronuntat caracter practic, punand accent pe interpretarea pe care instanta de la Strasbourg o da drepturilor si libertatilor proclamate de Conventie.

Prezentul curs cuprinde nu doar o actualizare a informatiilor cuprinse in lucrarile precedente Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Note de curs, editiile I si II din 2016, respectiv 2018, ci si abordarea unor teme ce nu au fost anterior tratate (de ex., libertatea de intrunire si asociere, dreptul la casatorie, dreptul la un recurs efectiv, libertatea de circulatie, dreptul la alegeri libere, non bis in idem etc.)

 

ISBN: 978-606-39-0713-5
Format: Academic
Nr. pagini: 346
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

42,42 lei
49,90 lei (-14,99%)
Created in 0.065 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.