Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economics

DESCRIERE

DESCRIERE

Lucrarea abordeaza conceptul standardizarii contractuale dintr-o perspectiva larga, dincolo de limitele instituite in dreptul intern. Adaptand cu succes realitatile economice paradigmelor dreptului afacerilor, lucrarea prezinta un caracter practic sporit, precum si un punct de plecare in adaptarea la noile exigente in materie de drept si economie.

CUPRINS

Lucrarea cuprinde noua mari capitole structurate in trei parti. Prima parte ofera o analiza preliminara a contractului din punct de vedere juridic si o introducere in mecanismele economice prezente in standardizarea contractelor in afaceri. A doua parte paseste in sfera internationala, oferind o perspectiva larga a contractului standard in dreptul international si european. Aceasta parte reuneste valoroase opinii ale marilor specialisti din dreptul american si din dreptul continental. Lucrarea culmineaza cu cea de-a treia parte, dedicata contractului standard in dreptul roman. Mecanismele prezentate si chestiunile abordate in primele doua parti conduc spre aceasta analiza temeinica a contractului standard, avand aptitudinea sa ridice probleme si sa propuna solutii viabile in cuprinzatorul context al standardizarii contractelor.

 

PUNCTE FORTE

Valorificand o ampla bibliografie nationala si straina, lucrarea este apta sa ofere o sursa consistenta de idei si opinii. Autorul isi motiveaza afirmatiile folosindu-se de referinte importante ale stiintelor juridice si economice pe plan global, oferind, in acelasi timp, si o privire critica asupra unor aspecte desuete sau dificil de pus in practica. De asemenea, lucrarea se bucura de un set vast de jurisprudenta, atat a instantelor romanesti, cat si a instantelor din alte state sau de pe alte continente. De asemenea, jurisprudenta instantelor europene a fost valorificata prin argumente si comentarii valoroase, oferind o perspectiva atractiva unui subiect atat de important in realitatea actuala.

PUBLIC TINTA

Lucrarea se adreseaza profesionistilor in drept, in special practicienilor in dreptul afacerilor, oferind opinii si propunand solutii in diferite aspecte ale obiectului din studiul elaborat. De asemenea, existand o legatura indisolubila intre drept si economie, lucrarea reprezinta un instrument util atat pentru domeniul juridic, cat si pentru domeniul economic, fiind relevant practicienilor din ambele specializari.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.