Contractul de transport
33,92 lei
PRP: 39,90 lei

Contractul de transport

Contractul de transport
PRP: 39,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,92 lei
Diferență: 5,98 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Colectia Contracte, conceputa pentru a fi un instrument de lucru, se evidentiaza prin abordarea originala a contractelor analizate, fiind vizate, in primul rand, aspectele si implicatiile practice ale contractelor in discutie, dar si implicatiile pe care acestea le au in mediul economic. Aceasta colectie se adreseaza celor care au deja cunostinte juridice, dar vor sa aprofundeze un anumit tip de contract pentru consiliere la incheierea lui, negociere, redactare, mediere in legatura cu o cauza izvorata dintr-un contract.

Colectia isi propune o abordare inedita pentru mediul editorial romanesc, si anume faptul ca problematica in discutie este analizata din toate unghiurile posibile, cu ample referinte de interdisciplinaritate, punandu-se accent pe solutii pertinente si argumentate, dar si pe spetele relevante din practica judiciara nationala si internationala. Modul de sistematizare si aspectele de interdisciplinaritate permit o documentare completa asupra interpretarii si utilizarii fiecarui contract, scopul nostru fiind de a face din fiecare carte a acestei colectii un instrument util de lucru, dedicat practicienilor.

Un contract de transport, asa cum este reglementat de Codul civil, nu exista in activitatea sociala ori economica. Ceea ce statueaza Codul civil este prototipul, modelul juridic complet al unui contract de transport care, pentru a fi operational, are neaparata nevoie sa fie completat de legea speciala privitoare la un mod de transport si la un obiect de transport. Astfel, exista contract de transport de bunuri – rutier, feroviar, aerian, fluvial ori maritim, dar si contract de transport persoane si bagaje – rutier, feroviar, aerian, fluvial ori maritim, dar niciodata un contract de transport pur si simplu, de sine statator.

In lucrare, ansamblul reglementarii se bucura de sistematizare stiintifica, fiind aduse in prim plan particularitatile contractului de transport, fie prin derogarile de la principiul modificarii conventiei numai prin acordul partilor, fie prin regulile speciale de limitare ori de agravare a raspunderii operatorului de transport. Totodata, sunt valorificate aspecte inedite din jurisprudenta inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si aspecte ce tin de incadrarea contractului de transport in dreptul european si al conventiilor internationale.

Din cuprins

- Dreptul transporturilor – parte a dreptului Uniunii Europene
- Conventii internationale privind transporturile
- Contractul de transport reglementat de Codul civil
- Raspunderea partilor in contractul de transport de bunuri
- Modificarea contractului de transport
- Transportul succesiv si combinat
- Contractul de transport de persoane si bagaje
- Modele orientative de contracte

Puncte forte

- Incadrarea contractului de transport in dreptul european si al conventiilor internationale
- Valorificarea unor aspecte inedite din jurisprudenta inaltei Curti de Casatie si Justitie
- Referiri si analize a celor mai reprezentative uzante nationale si internationale in domeniu
- Ample referinte bibliografice
- Index alfabetic bogat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1311 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.