Contabilitate bancara. Editia a III-a (Vasile Dedu)

Contabilitate bancara. Editia a III-a (Vasile Dedu)
-5%
Preț: 37,05 lei
39,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Contabilitate

DESCRIERE

Lucrarea de fata se adreseaza in primul rand studentilor Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si specialistilor din domeniul financiar-bancar.

Menirea editiei a treia este de a perfectiona editia precedenta, cel putin din perspectiva modificarilor survenite odata cu finalizarea procesului de implementare IFRS la nivelul sistemului bancar romanesc. Cateva dintre principalele avantaje ale implementarii IFRS la nivelul sistemului bancar romanesc reprezinta economiile de retratare, comparabilitatea informatiilor la nivel international, eliminarea confuziilor, imbunatatirea consecventei in supraveghere la nivel local si global, precum si indeplinirea unei conditionalitati importante ale Acordului cu FMI si UE.

La elaborarea lucrarii, s-au urmarit o structurare logica si tratarea detaliata a aspectelor referitoare la organizarea contabilitatii institutiilor de credit, decontarile inter- si intrabancare si operatiunile de trezorerie. Pentru o buna intelegere a problematicii de mai sus, am structurat lucrarea in 14 capitole.

Suntem convinsi de faptul ca cerintele de armonizare a reglementarilor privind desfasurarea activitatilor de contabilitate in institutiile de credit cu cele internationale se afla intr-o continua miscare, motiv pentru care unele notiuni, concepte sau inregistrari contabile  vor fi mai devreme sau mai tarziu modificate, reconsiderate sau chiar excluse. Totusi, ca autori ai prezentei lucrari, ne vom stradui sa adaptam si sa perfectionam continuu continutul si structura prezentei lucrari in editiile viitoare.

Dincolo de actualitatea inregistrarilor contabile, autorii doresc sa inoculeze cititorilor anumite valori, principii si cerinte fundamentale in organizarea si desfasurarea activitatilor de contabilitate bancara.

Multumim anticipat cititorilor nostri, studenti, cadre didactice, specialisti din domeniul financiar-bancar, contabili si tuturor celor interesati de contabilitatea institutiilor de credit, pentru rabdarea de a citi si folosi aceasta carte.

Autorii

An aparitie 2014
Nr. de pagini 270
Format 17x24
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.073 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.