Constitutionalizarea dreptului (Mihai Lupu)

Constitutionalizarea dreptului (Mihai Lupu)
-15%
Preț: 30,60 lei
36,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2021
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Lucrarea de fata este rodul unei incercari de explicare a procesului de constitutionalizare a dreptului.

Cadrul formal a fost doctoratul sustinut la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept, sub indrumarea domnului prof. univ. dr. Ioan Muraru, fata de care sunt recunoscator si caruia ii multumesc. De asemenea, multumiri se cuvin, pentru evaluarile critice necesare, domnilor profesori care au facut parte din comisia de doctorat.

A doua editie a cartii vine la o distanta apreciabila, de cinci ani, dupa ce am recitit si am ascultat alte opinii despre tema si modul in care a fost tratata.

Adept al credintei ca un demers de cercetare trebuie sa reziste un interval de timp rezonabil, nedepinzand in mod direct de modificarile legislative, oricum mult prea dese pentru a intra in constiinta actorilor implicati, incurajat de stabilitatea normelor constitutionale, am ales sa folosesc jurisprudenta si evolutia actelor normative infraconstitutionale doar ca exemplu, dintr-o perspectiva limitata din punct de vedere istoric.

Constitutionalizarea dreptului este complexa si, desigur, ramane o tema deschisa. In acord cu dezvoltarea societatii, ca proces, se poate manifesta in noi domenii ale dreptului sau in aceleasi materii, dupa o reconsiderare a practicii instantelor de contencios constitutional.

Volumul „Constitutionalizarea dreptului”, semnat de Mihai Lupu, vine in intampinarea celor care vor sa aprofundeze aparitia fenomenului constitutionalizarii dreptului in viata juridica si dezbate complexitatea acestuia si stabilirea implicatiilor asupra sistemului de drept, scotand in evidenta efectele legii fundamentale in toate ramurile de drept.

Lucrarea este impartita in sapte mari capitole, fiecare atingand o sfera de interes. Astfel, gasim informatii complete despre conceptul de constitutionalizare, despre legaturile si contradictiile dintre Constitutie si lege, precum si despre procesul in sine, si anume infaptuirea justitiei din perspectiva constitutionalizarii.

Nu in ultimul rand, autorul ne prezinta ramurile de drept in care se manifesta constitutionalizarea in Romania, precum dreptul procesual, civil, financiar-fiscal, administrativ, al muncii si al asigurarilor sociale.

 Luciana Raducanu

 

 

ISBN: 978-606-39-0728-9
Format: A5
Nr. pagini: 204
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.095 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.