Conducerea si organizarea intreprinderilor romanesti interbelice

Conducerea si organizarea intreprinderilor romanesti interbelice
-5%
Preț: 7,60 lei
8,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2001
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Studiul si analiza straduintelor unor intelectuali romani privind modul in care erau conduse si organizate intreprinderile din Romania interbelica sunt necesare si oportune, cu deosebire in actuala etapa de schimbari si framantari prin care trece tara noastra. Si este cu atat mai trebuincios un asemenea demers privind perioada de dupa 1 Decembrie 1918, cu cat, prin formarea statului national unitar, Romania intrase intr-o noua epoca a dezvoltarii sale, etapa care reclama solutionarea unor probleme fundamentale. In noul cadru oferit de Marea Unire nu mai era posibil ca Romania sa mearga dupa vechile tipare, daca dorea sa ia calea dezvoltarii pe toate planurile. Intr-un cadru general de demaraj economic era esential ca si economia romaneasca sa ajunga la un nivel de modernizare comparabil cu cel al tarilor europene dezvoltate. Pentru aceasta era imperativa introducerea si aplicarea conducerii si a organizarii stiintifice, in toate domeniile vietii economice si la toate nivelurile, ca miscare caracteristica perioadei in studiu.

      O apreciere pertinenta a culturii economice romanesti interbelice nu se poate realiza fara considerarea studiilor privitoare la “viata” intreprinderilor. Literatura de specialitate confirma existenta unor preocupari serioase privind conducerea, organizarea si rationalizarea intreprinderilor, concretizate in articole, studii si chiar incercari practice. Din nevoia de a reda dimensiunea eforturilor si a rezultatelor intelectualilor romani privind domeniul amintit, pe de o parte, din necesitatea de a umple un vid pe acest taram, pe de alta parte, am procedat la repunerea in lumina a valorilor trecutului romanesc interbelic. Tratarea fie pasagera, fie doar a unor aspecte din tema de studiu, deci inexistenta unei abordari sistematice si unitare a facut necesara lucrarea de fata.

Autorul

An aparitie 2001
Nr. de pagini 256
Format 14x20
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.