Concepte-cheie din gândirea și cultura chineză Volumul III

Concepte-cheie din gândirea și cultura chineză Volumul III
-18%
Preț: 17,22 lei
21,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2020
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Chinezii sunt o natiune inteleapta, inzestrata cu spirit artistic, cu o gandire filosofica deosebit de bogata, dar necunoscuta in Occident. Max Weber a facut referiri la filosofia chineza, insa, printre normele sintetizate de occidentali in cadrul stiintelor umaniste rareori se regasesc si cele provenite din spatiul chinez. Resursele culturii chineze sunt de o profunzime nebanuita si trebuie sa fie facute cunoscute lumii prin intermediul propriei limbi. Acest proiect va avea o contributie nemasurata in domeniul culturii universale.

Zhang Liwen (profesor la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Renmin si director al Institutului de Cercetare a Culturii Armoniei)

In mod traditional, se spune despre cultura chineza – o cultura mai mare decat China insasi – ca a oferit trei sisteme de gandire: confucianismul, daoismul si budismul, ale caror idei au fost exprimate intr-o terminologie specifica. Sinologii chinezi au selectat si au explicat aceasta terminologie. Punctul de plecare a fost literatura chineza clasica, al carei impact cultural se afla pe o curba ascendenta in prezent in lume. Ganditorii progresisti europeni din secolul al XVIII-lea erau fascinati de cultura chineza (Voltaire, de exemplu, privea China drept „o natiune deosebit de toleranta si de receptiva”); totodata, in epoca lor, un fenomen recurent a constat din intelegerile eronate. Invatarea din greselile trecutului, din explicatii clare, construite pe surse scrise, reprezinta o initiativa binevenita. Cooperarea dintre intelectualii chinezi si vestici constituie garantia unei mai bune intelegeri interculturale menite sa elimine ambiguitatile de intelegere.

Charles Willem (Rector la Colegiul International Budist din Tailanda, membru al Academiei Regale de Stiinte din Belgia)


ISBN: 978-606-594-723-8
An: 2020
Pagini: 152

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.085 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.