Comsa Marcela, Inscrierea creantelor in tabelul creditorilor. Consideratii teoretice si practice

Comsa Marcela, Inscrierea creantelor in tabelul creditorilor. Consideratii teoretice si practice
Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2020
Pagini: 650
Format: A5
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea a fost conceputa in vederea facilitarii procesului de invatare si interpretare a normelor care reglementeaza conduita participantilor la procedura insolventei, respectiv, in principal, creditorii, debitorul, administratorul/lichidatorul judiciar si judecatorul sindic, ca for decizional. Sunt evidentiate principalele aspecte legislative in materia insolventei, prin expunerea unor pasaje normative relevante, dar si, mai ales, prin redarea si explicarea unor bogate elemente jurisprudentiale ce ancoreaza atat abordarea autorului, dar si specificul prezentei discipline juridice in pragmatismul actului didactic si al celui judiciar, totodata.

 

Cuprins

Lucrarea cuprinde aspecte de natura istorica cu privire la procedurile de insolventa (in special, trimiteri istorice la dreptul roman), insa cea mai mare parte a ei se concentreaza pe prezentarea legislatiei pozitive incidente, pe analizarea elementelor sale in raport cu legislatia anterioara si pe relatarea activa a unei parti jurisprudentiale recente in materia insolventei.

 

Puncte forte

Prezenta lucrare reprezinta mai mult decat o simpla compilatie jurisprudentiala de ordin recent. Astfel, in cadrul sau, s-a incercat si s-a reusit corelarea explicativa a elementelor legislative relevante, care reglementeaza procedura insolventei, cu datele jurisprudentiale cele mai recente, conexiunea dintre cele doua paliere servind, la nivel calitativ superior, la intelegerea materiei insolventei in context real, pragmatico-judiciar.

 

Publicul-tinta

Lucrarea se adreseaza:

-  studentilor care se pregatesc la disciplina Dreptul/Procedura insolventei;

- participantilor la procedura insolventei, in special, administratorilor/lichidatorilor judiciari, judecatorilor sindici, instantelor judecatoresti, dar si avocatilor specializati pe reprezentarea in litigii din sfera insolventei;

- oricaror teoreticieni si practicieni ai dreptului care doresc sa-si clarifice/consolideze cunostintele, intr-o maniera pragmatica, in materia insolventei.

 

Despre autor:

           

Jud. dr. Marcela Comsa, Curtea de Apel Brasov; judecator detasat la Ministerul Justitiei – Directia Elaborare Acte Normative; doctor in drept al Universitatii din Bucuresti, cu titlul tezei de doctorat „Insolventa transfrontaliera”; formator al Institutului National al Magistraturii pentru evaluarea magistratilor; membru al Comisiei de redactare a Legii insolventei din 2005 si de elaborare a Codului insolventei (2012-2014).ISBN: 978-606-39-0643-5

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.