Complemente de C++
18,00 lei
20,00 lei (-10%)

Complemente de C++

Complemente de C++
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

De ce complemente de C++?
1. Referitor la limbaj, in programa scolara pentru C++ se cere acelasi nivel de cunostinte ca pentru Pascal, dar in C++ se pot face cu mult mai multe.
2. Pentru orice elev care studiaza C++ si doreste sa invete informatica, este esential sa aiba notiuni despre OOP, programare generica, STL (containere, iteratori, algoritmi). Utilizand aceste cunostinte, el va putea scrie programe performante, eficiente, standardizate si va putea programa rapid.
3. Varianta Borland C++ 3.1 pe care elevii o studiaza astazi in liceu este depasita, si, ce-i mai rau, nu utilizeaza limbajul standard. Prin urmare, programele obtinute nu sunt portabile, iar cunostintele pe care elevii la invata"azi" si de care vor avea nevoie"maine" sunt depreciate de"ieri".

Cui foloseste cartea?
1. Oricarui elev care vrea sa programeze folosind limbajul standard si care doreste sa aiba cunostinte"la zi".
2. Olimpicilor, pentru ca, in C++ standard, anumite structuri cum sunt arborii de cautare, stiva, coada, etc. sunt incluse in limbaj. De asemenea, anumiti algoritmi uzuali, cum ar fi sortarea, cautarea secventiala ori binara sau cei ce privesc ordinea lexicografica se gasesc incorporati in STL. Aceasta le permite ca, in timpul concursurlor, sa scrie repede programe performante. De asemenea, se obisnuiesc si cu alte medii decat"batranul" Borland C++ si programul lor poate utiliza mult mai MULTĂ MEMORIE decat se poate folosi lucrand cu Borland.

Observatii:
a) intre doi olimpici cu aceleasi cunostinte, la unele probleme care pot fi date, este avantajat cel care stie sa lucreze in STL.
b) unii profesori sunt suparati atunci cand se foloseste ceva"prefabricat". Dar, in viata, este foarte important sa nu"reinventezi roata" tot timpul. Aceasta nu inseamna ca studiul fundamental poate fi evitat, dar nici nu trebuie sa se ramana la el. Elevul trebuie obisnuit sa se adapteze pentru a deveni eficient.

Cand si cum se poate folosi aceasta carte?
Se poate utiliza in orice an de studiu. Dupa ce profesorul preda notiunile cerute de programa, poate adauga cate ceva din aceasta carte.

Exemple:
1. Clasa a IX-a. Ar trebui sa li se prezinte elevilor si limbajul standard si sa li se ofere exemple de medii in care acestia isi pot scrie si testa programele.
2. Clasa a X-a. Atunci cand se predau functiile, se poate explica, de exemplu, ce este o functie template, atunci cand lucreaza cu sirurile de caractere, se poate prezenta si clasa string (cu ea se gestioneaza sirurile infinit mai usor) si atunci cand se predau notiuni privind structurile de date, se poate explica ce este o clasa, un obiect, ce inseamna sa ai o structura gata"fabricata", etc.

Autor(i): Tudor Sorin, Vlad Tudor (Hutanu)
Format:    16,5 x 23,5
Nr. pagini:    192

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.