Competitivitate si mediu concurential. Promovarea si protejarea concurentei in Uniunea Europeana. Editia a II-a

Competitivitate si mediu concurential. Promovarea si protejarea concurentei in Uniunea Europeana. Editia a II-a
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009

DESCRIERE

Lucrarea de fata se adauga bogatei bibliografii consacrate domeniului si isi propune sa raspunda cerintelor de informare, asimilare si actiune a agentilor economici din perspectiva „triadei” competitivitate ↔ mediu concurential - politici comunitare comune, prin imbinarea demersului conceptual, teoretico-metodologic cu evolutia fenomenului real.

      Din rationamente evidente, in prima parte (capitolele 1-3), componentele conceptual-functionala si teoretico-metodologica sunt preponderente, in partea a doua (capitolele 4-7), accentul punandu-se pe evidentierea factorilor care conditioneaza competitivitatea si performantele specializarii contemporane, sub incidenta revolutiei tehnologice si a revolutiei economice, devenirea mediului concurential pana la stadiul de Uniune Economica si Monetara, esenta, structura si evolutia politicii comune in domeniul concurentei si a componentelor sale (inclusiv cele impotriva practicilor anticoncurentiale promovate de guverne, administratii locale si firme puternice). Procesele destructurante si restructurarile pe care le presupune integrarea sunt analizate  in corelatie cu starea si evolutia mediului de afaceri din Romania, cu adaptarile tehnice, institutionale si organizationale pe care agentii economici din Romania sunt chemati sa le realizeze in calitate de subiecti si beneficiari.

      Prin tematica abordata, lucrarea se adreseaza unui cerc larg de cititori: studenti la ciclul de licenta, cursanti la masterat si Scoala Doctorala, economisti, specialisti din administratie si din alte domenii, oameni de afaceri care realizeaza, acum sau in perspectiva, conexiuni cu mecanismele concurentiale ale UE.

An aparitie 2009
Nr. de pagini 300
Format 17x24
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.060 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.