Competentele Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia controlului realizat cu privire la acordurile internationale la care Uniunea Europeana este parte

Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor - Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

Exprimă-ţi opinia!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Demersul nu-si propune realizarea si prezentarea unui sumar al acordurilor internationale la care Uniunea Europeana este parte si nici al instrumentelor juridice, institutiilor si mecanismelor de punere in aplicare a acestora. Dimpotriva, demersul isi propune o abordare proprie, care nu vizeaza analiza stricta, clasica, a continutului acestor instrumente juridice internationale, ci prezentarea jurisprudentei Curtii de Justitie a Uniunii Europene, sub urmatoarele aspecte: controlul de legalitate realizat de catre Curtea de la Luxemburg asupra acordurilor internationale la care Uniunea este parte; interpretarea oferita de instanta Uniunii dreptului primar si celui derivat, prin raportare la acordurile internationale la care Uniunea este parte; incalcarea acordurilor internationale la care Uniunea este parte – motiv pentru aprecierea invaliditatii actelor juridice elaborate si adoptate de catre institutiile Uniunii Europene si controlul preventiv privind compatibilitatea acordurilor internationale la care Uniunea este parte cu dreptul unional.

 

Cuprinsul lucrarii

 

Lucrarea este organizata in sase capitole. Se porneste de la definirea tratatului ca izvor de drept, apoi se analizeaza competentele Uniunii Europene in incheierea acordurilor internationale. Capitolul al treilea trateaza integrarea acestor acorduri in ordinea juridica a Uniunii, iar al patrulea detaliaza atributiile CJUE in validarea lor. In capitolele V si VI sunt aprofundate rolul interpretativ al Curtii si formele de control jurisdictional exercitate asupra acordurilor, sustinute de o ampla jurisprudenta si analiza doctrinara.

 

Puncte forte

 

Lucrarea „Competentele Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia controlului realizat cu privire la acordurile internationale la care Uniunea Europeana este parte” propune o analiza juridica riguroasa a rolului CJUE in contextul relatiilor internationale ale Uniunii. Autoarea abordeaza tematica dintr-o perspectiva interdisciplinara, imbinand dreptul international public cu dreptul Uniunii Europene si accentuand implicatiile teoretice si practice ale deciziilor Curtii. Studiul porneste de la premisa consolidarii personalitatii juridice a Uniunii Europene si se concentreaza pe modul in care CJUE interpreteaza, valideaza si asigura conformitatea acordurilor internationale cu ordinea juridica unionala.

 

Public tinta

 

Studiul prezinta o relevanta practica aparte pentru toti cei care isi desfasoara activitatea in cadrul sistemului judiciar sau in administratia publica centrala si locala, cu atat mai mult cu cat, dupa cum se stie, aceste acorduri intra in categoria izvoarelor dreptului unional, continand drepturi si obligatii, inclusiv pentru Romania, in calitatea sa de membru al UE.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.