Compendiul de yoga a lui gheranda, Gheranda Samhita, Spandugino

Compendiul de yoga a lui gheranda, Gheranda Samhita, Spandugino
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

Gheradaa-samhita este unul dintre cele mai cunoscute si influente compendii de Hatha-yoga atat in India, cat si la nivel global. Pe de o parte, parcurgerea lui integrala ne ajuta sa intelegem atitudinea prin care tehnicile Yoga sunt abordate corect, iar pe de alta ne ofera informatii detaliate despre elementele practicii Yoga, precum si despre evolutia tehnicilor si doctrinelor Yoga de-a lungul ultimului sfert de mileniu, in ansamblul istoriei religioase indiene.

Reintoarcerea spre valorile crestine, innoirea spiritului, concilierea dintre traditie si modernitate, dar si situarea constiintei omului intre indoiala si revelatie reprezinta o parte din provocarile adresate intelectualitatii romanesti la inceputul acestui secol. In patrunzatoarea cronica a unui moment inaugural, consemnata in anii laboriosului proces diplomatic care a precedat intrarea Romaniei in arhitectura comunitara europeana, Teodor Baconschi initiaza un dialog alert, de o ampla apertura ideatica, pe teme patristice, ecumenice, antropologice si hermeneutice, structurate intr-o varietate de studii, conferinte, articole, recenzii, note de calatorie, portrete ale unor personalitati emblematice pentru spiritualitatea europeana. Riguroasa analiza, dublata de o rafinata cambrare eseistica si de inedite jonctiuni etimologice si culturale, examineaza relatiile dintre Biserica si Stat in noul context istoric, transformarile launtrice ale omului religios in contemporaneitate, sinteza elementelor contradictorii ce definesc peisajul etic romanesc, precum si efortul de a recupera fervoarea religioasa in numele idealului unitatii crestine.

 

Numar pagini: 186
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0933 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.