Commedia italiana del Rinascimento Comedia italiana din Renastere - Volumul II

Commedia italiana del Rinascimento Comedia italiana din Renastere - Volumul II
-20%
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza Diversa

DESCRIERE

„Comedia secolului al XVI-lea este o parte importanta si deosebit de vitala a creatiei literare renascentiste, care regandeste bazele acestui gen literar, intr-o fericita imbinare intre modelele Antichitatii clasice si inovatie, la nivelul temei, al limbii si al perspectivei racordate la contemporaneitate.
 
Dar ea trebuie cunoscuta, citita, inteleasa si, nadajduiesc, repusa in scena, nu doar pentru valoarea sa istorica, ci mai ales pentru valoarea sa teatrala, care are numeroase resurse (unele surprinzator de actuale) pentru a crea delicii si publicului de astazi. Ceea ce propun aceste volume este o selectie fericita a catorva dintre textele cele mai importante si valoroase ale primei jumatati a veacului; in volumul viitor isi vor afla locul comediile cele mai semnificative din a doua parte a secolului al XVI-lea, care vor intregi panorama acestei componente atat de importante a culturii Renasterii.“ (Giulio FERRONI)

Traducere din italiana de ETA BOERIU, OANA BOSCA-MALIN, STEFAN CRUDU, SMARANDA BRATU ELIAN
Editie ingrijita, note biobibliografice si note de OANA BOSCA-MALIN
Cu o prefata de GIULIO FERRONI


Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.