Codul de procedura fiscala si Normele metodologice de aplicare. Cod 789. Actualizat la 22.01.2024

Preț: 72,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Editura:

DESCRIERE

 

Codul de procedura fiscala a fost modificat substantial de la intrarea sa in vigoare si a starnit numeroase intrebari privind modalitatea de aplicare in practica. Normele metodologice de aplicare a Codului de procedura fiscala constau in Ordine ale Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si ale altor autoritati cu abilitati in domeniu ce au ca atributii elaborarea de acte normative pentru aplicarea unitara a legislatiei fiscale si procesual fiscale, pe masura identificarii situatiilor care necesita explicatii suplimentare. In acest sens, s-au elaborat deja o serie de ordine cuprinzand norme metodologice, proceduri, instructiuni, norme pentru organizarea activitatii unor institutii, precum si noua formularistica. Unele dintre acestea, de maxima importanta, vor fi redate integral sau sub forma de extras in culegere. Celelalte documente sunt indicate in cuprinsul culegerii, fiind redate si informatii privind: Monitorul Oficial in care au fost publicate, temeiul legal de emitere, cuprinsul pe scurt, alte mentiuni speciale, data de la care sunt aplicabile, precum si actele normative abrogate, acolo unde este cazul. Pentru a facilita consultarea comparativa a dispozitiilor noului Cod de procedura fiscala si ale vechiului Cod – O.G. nr. 92/2003, culegerea cuprinde un tabel de corespondente intre cele doua acte normative.

Lucrarea de fata contine ultimele modificari si completari aduse Codului de procedura fiscala prin actele normative adoptate pe parcursul anului 2023, precum Legea nr. 296/2023 (M.Of. nr. 977 din 27 octombrie 2023).

Din cuprins

  • Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala
  • Tabel de corespondente CPF 2015 – CPF 2003

Puncte forte

  • Forma actualizata La Zi a Codului de procedura fiscala, conform ultimelor modificari si completari aduse prin Legea nr. 296/2023  privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung (M.Of. nr. 977 din 27 octombrie 2023)
  • Normele metodologice introduse sub articolul sau subdiviziunea de articol din Cod la care se refera
  • Corelatii legislative cu Ordinele ministrului finantelor publice si ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala
  • Hartie alba, de calitate superioara, rezistenta la folosire frecventa
  • Codul este tiparit pe hartie alba, de calitate superioara, in format A5 legat cu spira, pentru o utilizare mai facila

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.