Clasificarea TNM a TUMORILOR MALIGNE - Editia a opta, James D Brierley, Prior

Clasificarea TNM a TUMORILOR MALIGNE - Editia a opta, James D Brierley, Prior
-5%
Preț: 142,50 lei
150,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Editia a opta a manualului Clasificarea TNM a Tumorilor Maligne pune la dispozitie ultimele consensuri si standarde internationale utilizate pentru a descrie si a caracteriza corespunzator stadiile maladiilor oncologice. Editat in afiliere cu Uniunea pentru Controlul International al Cancerului (UICC), acest „ghid de buzunar”, autorizat si unanim recunoscut, contine importante clasificari reactualizate pentru localizari tumorale specifice, de catre medicii oncologi si profesionistii din domeniul sanatatii, implicati in managementul terapeutic al pacientilor afectati de aceste boli, trebuie sa tina cont pentru stadializarea, clasificarea, prognosticul si atitudinea terapeutica optima privind aceste maladii.

 

-       In acest „ghid de buzunar” omologat international, se gasesc ultimele noutati privind atat stadializarea carcinoamelor de cap si gat, a carcinoamelor tiroidiene, esofagiene, gastrice, colorectale, pulmonare, pleurale, a tumorilor cutanate, ovariene, de prostata, ale glandului si ale cortexului suprarenal, cat si stadializarea tumorilor neuroendocrine, a sarcoamelor osoase si de tesuturi moi, dispuse intr‑o maniera simpla si precisa, pe regiuni anatomice.

 

-       In aceasta editie, sunt introduse noi clasificari pentru carcinoamele orofaringiene p16‑pozitive, tumorile timice, tumorile neuroendocrine cu origine pancreatica, pentru sarcoame ale coloanei vertebrale si ale pelvisului, sarcoame de tesuturi moi ale capului si ale gatului, toracice, tumori cu originea in viscerele abdominale si in spatiul retroperitoneal.

 

-        Pentru a inlesni colectarea datelor necesare clasificarii si monitorizarii maladiilor oncologice in tarile cu venituri mici si mijlocii, au fost adaugate noi sectiuni in capitolul Schema Esentiala TNM in ceea ce priveste tumorile de colon, rect, cele ale glandei mamare si ale colului uterin si carcinoamele prostatei, dar si stadializari simplificate pentru tumorile pediatrice.

 

-       Structura limpede si prelucrata pe baza unor tipare usor de utilizat a capitolelor care cuprind subdiviziuni anatomice, retele de drenaj ganglionar, clasificarea clinica si patologica TNM, gradul histopatologic, gruparea pe stadii si, mai nou, gruparea in functie de prognostic (acolo unde este relevant) permite accesul fara intarziere la informatii‑cheie.

 

Un format reactualizat si cromatica folosita rafineaza si sporeste gradul de intrebuintare a acestei resurse indispensabile pentru toti specialistii din medicina, oncologi, radioterapeuti, chirurgi, patologi, asistenti medicali, persoane abilitate sa ofere ingrijiri paliative, pentru centre internationale dedicate terapiilor cu viza oncologica, organizatii guvernamentale si non‑guvernamentale implicate activ in lupta contra cancerului.

 

DESPRE UICC

 

„Unim comunitatea afectata de maladiile oncologice pentru a reduce problema globala pe care acestea o reprezinta, promovam echitatea si integram controlul neoplaziilor in agenda universala pentru sanatate si dezvoltare”.

 

Autor: James D. Brierley, Mary K. Gospodarowicz, Christian Wittekind; Coordonatorul editiei in limba romana: Rodica Anghel

 Nr. pagini: 272

 Coperta: Paperback

 Dimensiuni: 12, 6 x 19, 8 cm

 An aparitie: 2017

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.