Ciclicitatea activitatii economice. Factori de influenta a fluctuatiilor ciclice identificate in economia Romaniei

Ciclicitatea activitatii economice. Factori de influenta a fluctuatiilor ciclice identificate in economia Romaniei
-5%
Preț: 19,95 lei
21,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea reuneste o serie de contributii originale care au in vedere in special unele dezvoltari metodologice care pornesc de la principalele modele econometrice utilizate pe plan mondial. Apeleaza atat la metode calitative, cat si la metode cantitative de cercetare, care sunt bine sustinute prin apelarea la unele metode statistico-matematice de analiza, cum ar fi de exemplu analiza multivariata.

Metoda predilect folosita este regresia simpla si multipla si, respectiv, metoda corelatiei. Pentru testarea relevantei statistice a modelului s-au utilizat testul F si testul t din aplicatia Stata. Autoarea apeleaza insa la un set de metode complexe de analiza: inductia, deductia, explicatia cauzala, analiza comparativa, ilustrarea grafica a unor serii de date statistice secundare obtinute din bazele de date puse la dispozitie prin amabilitatea specialistilor de la Institutul National de Statistica si, respectiv de la Banca Mondiala.

Prin structura si continut lucrarea ofera noi deschideri pentru posibile abordari ulterioare dedicate complexei problematici a fluctuatiilor ciclice din economie si respectiv pentru a identifica un set coerent de politici si masuri menite sa contribuie la atenuarea efectelor indezirabile in plan economic si social ale acutizarii si amplificarii unora dintre efectele perverse pe care fluctuatiile si in special crizele economice le pot induce pe termen mediu si lung.

Prof. univ. dr. Christina Marta SUCIU

An aparitie 2018
Nr. de pagini 98
Format 17x24
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.068 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.