Charles King, Marea Neagra. O istorie - Traducere de Dorian Branea si Cristina Cheveresan

Charles King, Marea Neagra. O istorie - Traducere de Dorian Branea si Cristina Cheveresan
-16%
Preț: 37,76 lei
44,95 lei (-16%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Cea mai cuprinzatoare istorie a Marii Negre, din Antichitate pina in epoca moderna
 
Tinuturile din jurul Marii Negre au o istorie zbuciumata. Desi in ultimele decenii au fost afectate de conflicte etnice, colaps economic si rivalitati, tarile din aceasta regiune si-au pastrat totusi mostenirea si interesele comune. In prezent, Marea Neagra este mai importanta ca niciodata, ea facind legatura intre Balcani, Asia Centrala si Orientul Mijlociu. Charles King descrie evolutia in timp a acestei zone, de la Pontus Euxinus din Antichitatea greaca si latina la popoarele migratoare, bizantinii si in cele din urma turcii Evului Mediu, apoi la cele doua mari puteri, Imperiul Otoman si Rusia, sub semnul carora a stat epoca moderna. Vedem astfel cum de-a lungul secolelor Marea Neagra a devenit, dintr-o simpla granita, o regiune care a facilitat contactul intre comunitati religioase, imperii, iar mai tirziu natiuni si state.
 
„O carte esentiala pentru toti cei care considera ca trebuie sa fie informati in legatura cu asa-numita si care, in secret, se tem ca e prea tirziu pentru asta.” (The Guardian)
 
Cuprins:
O arheologie a marii• Pontus Euxinus, 700 i. Hr. - 500 d. Hr.• Mare Maggiore, 500-1500• Kara Deniz, 1500-1700• Ciornoe More, 1700-1860• Marea Neagra, 1860-1990

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.