Cele sapte principii ale unei casnicii fericite - Editia a doua, John M. Gottman si Nan Silver, Ascr

Cele sapte principii ale unei casnicii fericite - Editia a doua, John M. Gottman si Nan Silver, Ascr
Preț: 56,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Cum ar putea cercetarea stiintifica a ceva atat de intangibil si personal precum iubirea sa ofere cuplurilor sfaturi practice, in lumea reala? Cele sapte principii ale unei casnicii fericite reuseste tocmai acest lucru.

 

Cartea este rezultatul cercetarii si al activitatii terapeutice specializate de peste 40 de ani, prin care a fost confirmata universalitatea celor Sapte principii. John si Julie Gottman, au verificat rezultatele acestor cercetari in cadrul Institutului Gottman. Aceasta organizatie ofera cuplurilor asistenta directa, prin intermediul cursurilor si al terapiei, si instruieste specialisti care sa poata oferi la randul lor consiliere bazata pe cercetarile intreprinse. Datorita acestui institut, in intreaga lume sunt predate cursuri avand la baza cele Sapte principii.

 

Versiunea in limba romana este traducerea editiei a doua (2015) a cartii THE SEVEN PRINCIPLES FOR MAKING MARRIAGE WORK. A Practical Guide from the Country's Foremost Relationship Expert, editie revizuita si completata, pe care autorii o publica dupa 15 ani de la prima editie.

 

In aceasta editie se aduc clarificari si importante completari si revizuiri, referitoare la presiunile si la tensiunile cu care se confrunta cuplurile moderne. De asemenea, a fost actualizat caracterul interactiv al celor Sapte principii. Astfel, pentru fiecare principiu este pus la dispozitia cititorului cate un chestionar (cu fidelitate si validitate ridicate), cu ajutorul caruia fiecare poate evalua principiul respectiv in cadrul relatiei sale, alaturi de exercitii noi sau revizuite de consolidare a acestuia. Aceste exercitii au fost in mod repetat analizate si validate de catre numerosi participanti in cadrul atelierelor de lucru ale Institutului Gottman, procedura similara cu cea aplicata in cazul exercitiilor destinate terapiei de cuplu de catre specialistii instruiti in cadrul institutului.

 

 

John M. Gottman - cercetator de renume in domeniul relatiilor de cuplu si al familiei, profesor emerit de psihologie la Universitatea din Washington, co-fondator al Institutului Gottman, cercetator al Institutului National de Sanatate Mintala (NIMH - National Institute of Mintal Health), autor a peste 40 de carti, considerat de Psychotherapy Networker unul dintre primii zece cei mai influenti psihoterapeuti ai ultimului sfert de secol. Nan Silver - scriitor si editor in New Jersey, fost editor sef al revistei Health si coautor, impreuna cu dr. Gottman, al cartilor What Makes Love Last? si Why Marriages Succeed or Fail.

 

 

ISBN 978-606-977-060-3

Autor John M. Gottman, Nan Silver

Anul aparitiei 2021

Traducerea Stefania Miclea

Dimensiuni (cm) 14. 5 x 20. 5

Nr. pagini 368

Editia a doua

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.