Cauzele speciale de nepedepsire si cauzele speciale de reducere a pedepsei

Cauzele speciale de nepedepsire si cauzele speciale de reducere a pedepsei
Preț: 90,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Categoria: Drept

DESCRIERE

Monografia Cauzele speciale de nepedepsire si cauzele speciale de reducere a pedepsei trateaza, preponderent in considerarea dreptului penal intern al Romaniei, doua institutii de maxima importanta in randul instrumentelor juridice care permit exprimarea optiunilor de politica penala ale legiuitorului: cauzele de impunitate si cauzele de reducere (lato sensu) a pedepsei. Impactul produs de acestea asupra configuratiei concrete a modului in care tragerea la raspundere penala a infractorului produce efecte propriu-zise (de o anumita intensitate) asupra persoanei acestuia, justifica pe deplin demersul de cercetare stiintifica a existentei, formelor, temeiului si manifestarii lor juridice.

Lucrarea prezinta interes in cercetare, nu doar sub aspectele care tin de evolutia dreptului in materia cauzelor de impunitate si a celor de reducere/atenuare a raspunderii penale, ci si prin aceea ca numeroase solutii in materia analizata au fost mentinute si in stadiul normativ actual.

***

La elaborarea acestei lucrari a fost avut in vedere stadiul legislativ de pana la data de 12.11.2012, inclusiv, asa cum se prezenta acesta fie sub aspect de lege lata, fie sub aspect de lege ferenda. Publicarea lucrarii, in anul 2022, in forma de la data sustinerii publice, se realizeaza inclusiv in scopul indeplinirii cerintelor stabilite prin Ordinul nr. 6129/2016 al Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare, a calitatii de conducator de doctorat si a atestatului de abilitare.

Despre autor

Mihai Dunea este lector universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, autor si co?autor a peste 40 de articole/studii si carti in domeniul dreptului penal

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.