Casatoria si familia. Izvoare legislative bisericesti si laice (sec. XVII-XIX) - volumul II

Casatoria si familia. Izvoare legislative bisericesti si laice (sec. XVII-XIX) - volumul II
PRP: 70,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 59,50 lei
Diferență: 10,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Prin volumul de fata, se continua publicarea unei serii de izvoare privind casatoria si familia, valorificand atat legislatia bisericeasca, ortodoxa, cat si cea laica din Romania, cu scopul explicit de a pune la indemana specialistilor, dar si a tuturor celor interesati de acest subiect, un instrument de lucru care sa permita abordari istorice, canonice si juridice cu privire la institutia familiei. Daca in volumul precedent, ne-am oprit asupra materialului documentar din secolele XVII-XIX, de aceasta data avem in vedere legislatia bisericeasca ortodoxa si laica aparuta pe parcursul secolului al XX-lea si inceputul celui de-al XXI-lea, pana in momentul editarii acestei lucrari.

Materialele alese in vederea publicarii ofera o intelegere completa a tematicii abordate si pun in lumina dinamica reglementarilor bisericesti si civile. Este vorba despre coduri, decrete, legi organice, regulamente si norme bisericesti, hotarari ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dar si articole razlete care privesc tematica din alte legi fundamentale sau organice.

Prin editarea acestui volum, care se adreseaza, in egala masura, istoricilor, teologilor si juristilor, am dorit sa contribuim la cunoasterea si asumarea fundamentelor juridice si canonice ale familiei in contextul mai larg al anului omagial dedicat de catre Patriarhia Romana pastoratiei parintilor si copiilor.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0558 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.