Cartea Verde a TVA

Cartea Verde a TVA
Preț: 199,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

DESCRIERE

Achizitiile devin mai simple pe www. rs. ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Cartea Verde a TVA se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.

TVA este, de departe, subiectul fiscal care beneficiaza de cea mai stufoasa legislatie. Stufoasa, greu de inteles si, pe deasupra, in permanenta schimbare. A lucra cu aceasta legislatie constituie o imensa provocare, este exact ca si cum ai vrea sa asamblezi un puzzle complex, dar ale carui piese nu sunt in fata ta, pe masa, ci ascunse prin toata casa. Iar consecintele sunt cele cunoscute: erori, diferente suplimentare de plata, majorari de intarziere si, desigur, amenzi.

Cartea Verde a TVA reuseste sa faca ordine in acest haos legislativ.

Lucrarea acopera absolut orice operatiune din sfera de aplicare a TVA si, foarte important, va ofera informatie actualizata. Toate modificarile Codului fiscal cu referire la TVA sunt prezentate, explicate si comentate.

Va arata cat se poate de clar, simplu si pe scurt, cum se aplica regulile TVA pentru toate tipurile de operatiuni existente in practica.

 
5 motive pentru aveti nevoie
de “Cartea Verde a TVA”!


1. Legislatia TVA se schimba foarte rapid
Permanent apar operatiuni noi, cu care nu v-ati mai intalnit pana acum (de exemplu, droppshiping-ul) si este foarte important sa stiti cum sa le incadrati – cu drept de deducere/fara drept de deducere.
In plus, nici exprimarea legiuitorului nu ajuta: este dificil de descifrat, contradictorie si incompleta, ca urmare este greu sa stii precis ce trebuie sa faci. Apar pareri diferite din toate partile, apar dubii.

2. 90% din controale sunt pe TVA!
TVA este cea mai importanta taxa pentru autoritati, de aceea i se si acorda atata atentie. Daca este calculata gresit creste riscul fiscal, daca nu sunt completate corect declaratiile (394, 300, 390) si exista neconcordante intre ele, va puteti confrunta cu o inspectie fiscala, cu rezultatele cunoscute: diferente mari de plata, dobanzi si penalitati consistente.

3. Inspectorii care vin pe TVA sunt cel mai bine pregatiti din sistem
De regula, iau la puricat toate facturile pentru a vedea continutul si cum au fost facute, cu TVA/fara TVA, cu taxare inversa/fara taxare inversa, cand a trecut firma la TVA la incasare, daca a depasit plafonul, cand a dedus TVA etc. Controalele pe TVA sunt controale pe fond si pot dura luni de zile.

4. Greselile in domeniul TVA se corecteaza greu
Indiferent ca este vorba despre o factura primita cu intarziere, de o factura gresita, de omiterea inregistrarii unei facturi sau despre inversarea unor cifre, erorile sunt dificil de indreptat si, atentie, se corecteaza diferit fata de alte obligatii. La impozitul pe profit, daca se strecoara ceva gresit, se face o declaratie rectificativa. La TVA nu e asa de simplu, de pilda in D394 nu se poate face rectificativa pentru facturile primite cu intarziere.

5. Sunt foarte multe exceptii de la reguli
De exemplu, pentru o prestare de servicii exista o lista de reguli de aplicare a TVA, dar si o lista de exceptii o lista de servicii scutite de TVA o lista de reguli pentru declarare (unele se declara in 390, altele nu). Pentru un fel de operatiuni exista anumite declaratii, pentru alt fel de operatiuni declaratiile se schimba.

Cartea Verde a TVA ofera solutii impecabile.

Este un instrument care explica pe scurt, clar si complet regimul TVA pentru toate tipurile de operatiuni, un instrument cu ajutorul caruia eviti diferentele de plata rezultate din TVA, penalitatile, dobanzile, amenzile sau chiar raspunderea penala.

“Cartea Verde a TVA” este traducerea, sinteza, rezumatul a tot cea ce aveti de facut in materie de TVA!

Nu trebuie sa va pierdeti timpul si linistea citind legislatia incredibil de intortocheata!
Obtineti foarte-foarte rapid solutiile dorite si, in plus, aveti satisfactia de a stapani un domeniu foarte greu, pe care nu-l cunoaste multa lume!

 
Autorii lucrarii sunt:

1. Olguta Crevelescu
Expert Contabil, membru CECCAR, experienta de peste 17 ani in servicii de contabilitate, salarizare si consultanta: alimentatie publica, servicii, turism, constructii, comert, transport, productie. Formator autorizat A. N. C., lector cursuri de contabilitate incepand cu 2012.

2. Anca Ivanov
Expert Contabil, membru CECCAR, experienta de peste 12 ani in servicii de contabilitate si consultanta: domeniul industriei usoare, constructiilor, serviciilor si comertului.

3. Gabi Popescu
Auditor financiar, experienta 16 ani in domeniul contabilitatii si fiscalitatii societatilor comerciale.

Cartea Verde a TVA va prezinta esenta Codului fiscal:

  • Aveti o problema si vreti sa stii ceva, cititi in lucare
  • Lucrarea va spune ceea ce Codul fiscal nu va spune, de exemplu cum se aplica prevederile sale in ceea ce priveste completarea declaratiilor
  • Va ajuta sa va descurcati cu operatiuni noi, care acum s-au inventat (de exemplu, droppshiping-ul, cu sau fara TVA)
  • Va ajuta sa intelegeti exprimarea legiuitorului
  • Va ajuta sa eliminati riscul fiscal si sa nu va treziti cu o inspectie pentru ca ati gresit un rand intr-o declaratie
  • Va ajuta sa va descurcati cu stresul actelor primite pe ultima suta de metri, sa nu cadeti in capcana parerilor gresite de pe net care sunt atat de multe incat nici nu stii ce sa mai crezi
Pagini: 420
Format: 16, 5 x 23, 5 cm
Anul aparitiei: 2021
ISBN: 978-606-47-0648-5
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.