Cartea Avvei Varsanufie (Varsanufie si Ioan Sfintii)

Cartea Avvei Varsanufie (Varsanufie si Ioan Sfintii)
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie

DESCRIERE

Textul tiparit aici este prima traducere integrala, ramasa inedita, a cunoscutei culegeri de Scrisori apartinand Staretilor Varsanufie si Ioan din Gaza (sec. VI). Traducerea a fost facuta la Manastirea Neamt, in anul 1787, de catre Isaac Dascalul, cunoscutul traducator din obstea Staretului Paisie, si a fost revizuita de catre dascalul Ilarion, asa cum aflam dintr o insemnare de la sfarsitul Manuscrisului BAR 3723.

"Talmacitus-a'au aceasta sfanta si de suflet folositoare carte a Sfantului Varsanufie acum de nou din limba nostra cea rumaneasca, de oarecarele din cei prea mici si mai de pe urma ucenici ai Staretului Paisie, si s'au privit de Dascalul Ilarion. Intru anii dela Hristos 1787, in Sfanta Manastire a Nemtului. Carea incepandu-sa a se talmaci din ziua dintaiu a lui Maiu, s'au sfarsit in luna lui Septemvrie, in 25, intru acelasi an, ca sa fie spre folosul cel de obste al neamului rumanesc."

Nr. de pagini: 376
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.