Cartea ascultarii

DESCRIERE

Tratatul de fata este una dintre ultimele lucrari dictate de Adrienne von Speyr; in anumite privinte, poate fi considerat – impreuna cu alte cateva lucrari tarzii ale acesteia – o trecere in revista a intregii sale viziuni crestine. Intotdeauna este vorba de o imagine de ansamblu perfecta, rotunda, si astfel este aproape indiferent in ce directie se face o - taietura. Acest lucru este vizibil mai ales in aceasta carte: nici structura nu este construita de jos, piatra cu piatra, nici nu este dedusa dintr-un concept de sus, ci intregul luat in considerare este intotdeauna interpretat, astfel incat de fiecare data predomina un aspect, dar intregul rezoneaza intotdeauna.

Hans Urs von Balthasar

Solutia pe care o ofera credinta nu este o consolare pentru cei resemnati. Este o solutie intru speranta. Ascultarea fata de lucruri impusa omului nu devine mai putin severa pentru cel credincios, ci intreaga corvoada trece in plan secundar. Este adevarat ca omul are sarcina sa indeplineasca orice munca lumeasca, in sensul in care trebuie sa fie indeplinita. Dar credinta da o alta infatisare lucrurilor si indeplinirii lor. Semenul meu nu mai este in primul rand unul care face aceeasi corvoada inaintea mea, langa mine, dupa mine, ci este unul care trebuie iubit, caruia trebuie sa-i transmit ceva din ceea ce radiaza din credinta.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0990 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.