Carl Czerny, Studii de agilitate, opus 299

Carl Czerny, Studii de agilitate, opus 299
-15%
Preț: 25,50 lei
30,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Curs

DESCRIERE

Contine cele 4 caiete de Studii de agilitate op. 299 pentru pian.

Cele patru caiete de Studii de agilitate op. 299 ale pianistului si compozitorului austriac Carl Czerny (1791-1857), alcatuiesc un important material didactic a carui valoare s-a verificat printr-o veche si constanta practica in scolarizarea elevului pianist. Caietele de studii abordeaza elemente esentiale ale tehnicii pianistice, indeosebi a celei de degete, prezentate progresiv ca grad de dificultate. Czerny, elev al lui Beethoven vreme de trei ani, a urmarit prin aceste studii atingerea unor rezultate tehnice esentiale cum sunt independenta si forta degetelor, precizia, egalitatea si claritatea in executia rapida. Aceste rezultate obtinute in mod progresiv alcatuiesc un ansamblu de mijloace ale tehnicii pianistice, necesare unei bune interpretari a operelor clasice. De peste un secol, studiile contribuie la formarea tinerilor pianisti, dezvoltandu-le tehnica esentiala in interpretarea celorlalte compozitii pentru pian. Ar fi, insa, gresit sa se urmareasca prin studiile lui Czerny numai atingerea unor rezultate educative pur tehnice. Ele trebuie sa-i dezvolte elevului pianist simtul ritmic, intelegerea sensului liniei melodice si a punctuatiei ei logice, stiinta frazarii, simtul desfasurarii armonice, coloritul dinamic si intelegerea clara a formei.

Editia de fata, destinata pianistului de nivel mediu pune accentul pe preocuparea pentru o precisa realizare tehnica, pe o interpretare muzicala corecta, indrumand elevul spre o executie vie, artistica a fiecarui studiu.Nr. de pagini: 104
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.