Carapacea protectoare. Functionarea autista la copii si adulti

Carapacea protectoare. Functionarea autista la copii si adulti
-25%
Preț: 32,51 lei
43,34 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aspectele de protectie si conservare specifice unui tip de autism, care pare a avea origini preponderent psihogene, se afla in centrul atentiei autoarei. Deosebit de valoroasa este incercarea lui Tustin de a clarifica caracteristicile diferentiale, specifice acestei tulburari. Pe baza lor sunt discutate functiile si deficientele specifice autismului„psihogen" si sunt loca¬lizate sursele acestora. Frances Tustin contribuie la intele¬gerea copiilor autisti si a capsulei autiste la pacientii adulti nevrotici, demonstrand ca recurgerea la ceea ce ea numeste obiecte senzoriale autiste si forme senzoriale autiste le-a impiedicat dezvoltarea cognitiva, sociala si emotionala.
Aceasta carte nu propune„un leac" pentru autism. Mai degraba, lucrarea sugereaza ca tratamentul psihoterapeutic bazat pe intelegerea profunda a functiei autismului poate modifica si vindeca nevoia coplesitoare pentru aceasta reactie de protectie innascuta, extrem de puternica, astfel incat ea sa ajunga sa fie utilizata adecvat, intr-o maniera mai putin totala si blocanta.

Frances Tustin a fost psihoterapeut de copii, renu¬mita pentru activitatea ei cu copii autisti. A lucrat in Marea Britanie la Departamentul de Copii al Clinicii Tavistock, infiintat in 1948 de catre John Bowlby. A tinut numeroase conferinte in Marea Britanie si a supervizat cazuri de tratament al copiilor autisti in intreaga Europa. A publicat, in cele mai prestigioase reviste de specialitate, articole referitoare la rezul¬tatele muncii sale in domeniul tratamentului psiha¬nalitic al copiilor autisti, precum si carti valoroase, printre care Autism and Childhood Psychosis (1972).

Cuprins

Multumiri
Prefata
Capitolul unu. Ce este si ce nu este autismul
Capitolul doi. A fi sau a nu fi
Capitolul trei. Psihoterapia ca tratament pentru copiii cu autism
Capitolul patru. Confirmarile rezultatelor psihoterapiei cu copii autisti
Capitolul cinci. Psihoterapia copiilor care nu se pot juca
Capitolul sase. Copilul care m-a invatat despre incapsularea autista
Capitolul sapte. Capsula autista la pacientii adulti nevrotici
Capitolul opt. Aplicatii ale concluziilor rezultate in urma activitatii cu copii autisti la pacientii adulti nevrotici
Capitolul noua. Nasterea din carapacea autista: a deveni parte dintr-un grup
Capitolul zece. Autismul la un pacient adult
Capitolul unsprezece. Remarci concluzive
Capitolul doisprezece. O declaratie
Bibliografie
Numar pagini: 288
Anul aparitiei: 2013
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.