Camera cu ceata – Wilson

DESCRIERE

Camera cu ceata, cunoscuta si sub numele de camera Wilson, este utilizata pentru detectia particulelor de radiatie ionizanta. In cea mai elementara forma, o camera cu ceata este un mediu sigilat care contine vapori de apa sau alcool, superraciti, suprasaturati. Cand o particula alfa sau o particula beta interactioneaza cu vaporii, ii ionizeaza. Ionii rezultati se comporta ca nuclei de condensare, in jurul careia se va forma ceata (deoarece amestecul este in pragul condensului).

Charles Thomson Rees Wilson (n. 14 februarie 1869 – d. 15 noiembrie 1959) a fost un fizician si meteorolog scotian, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in anul 1927 pentru inventarea camerei cu ceata.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0522 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.