Burt Goldman, Formula iertarii. Conceptul cuantic

Burt Goldman, Formula iertarii. Conceptul cuantic
-15%
Preț: 22,31 lei
26,25 lei (-15,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 136
Categoria: Altele

DESCRIERE

Acest titlu este editia a doua a cartii: Supermintea cuantica – Formula iertarii, de acelasi autor.

   Vreau sa stii ca vorbesc despre lucruri pe care le cunosc si ca scriu acum doar pentru ca as dori sa am un efect benefic asupra fiecarei persoane de pe planeta; atat de important este acest material.


  Bineinteles, voi vorbi si despre iertare si rascumparare, dar mai intai voi recapitula conceptul de salturi cuantice care te va ajuta sa aplici usor terapia vietilor trecute si vei afla cum sa faci regresii, pentru a elimina acele ancore invizibile care te pot impidica acum sa evoluezi.

  Iertarea are o mare putere. Sa te absolvi de o anumita fapta inseamna sa te ierti pe tine insuti– sa renunti la notiunea de a te pedepsi pe tine insuti prin fapta sau gand. Te poti ierta pe tine insuti pentru toate erorile din trecut, caci esti o persoana diferita acum. Iarta-te pe tine insuti, caci nu ai fi putut sa faci lucrurile in niciun alt fel. Iarta-te pe tine insuti, caci nu le vei mai face niciodata in acel fel. Esti mai matur. Iarta-te pe tine insuti.

  Cheia se afla in propria ta imaginatie, caci aici rezida vina, sau pacatul si pedeapsa. Ai incredere in acea abilitate a mintii tale de a crea imagini: Imagineaza-ti ca te-ai iertat si vei fi iertat. Spun asta deoarece tu esti cea mai importanta persoana din lume pe care trebuie s-o ierti, si singura persoana care poate face acest lucru, tu insuti.


Cuprins:

 I. FORMULA IERTARII... 5

Capitolul 1 Recapitularea salturilor cuantice... 5
Capitolul 2 Cum sa pui intrebarea corecta... 14
Capitolul 3 Depaseste-ti limitarile... 19
Capitolul 4 Formula iertarii... 23
Capitolul 5 Cum sa tratezi sentimentul de vina... 29
Capitolul 6 Iertarea si gratitudinea... 33
Capitolul 7 Teluri si ghidari... 40
Capitolul 8 Dragostea este un punct de vedere pozitiv... 49
Capitolul 9 Atragerea creativitatii... 53
Capitolul 10 Puterea creativa - jucarea rolurilor... 57

   II. PROSPERITATE... 61

Capitolul 11 Stabilirea obiectivelor... 61
Capitolul 12 Stimul - Gand - Energie - Actiune... 67
Capitolul 13 Sabotarea de sine si limitarile... 71
Capitolul 14 Controlarea atractiei tale magnetice... 76

   III. PLAN PENTRU PROSPERITATE SI SIGURANTA... 82

Capitolul 15 Devino un magnet al prosperitatii... 82
Capitolul 16 Stabilirea planului... 88
Capitolul 17 Comporta-te ca si cand... 92
Capitolul 18 Ritualuri zilnice de atragere a banilor... 97

   IV. VINDECAREA... 102

Capitolul 19 Propulsarea dinamica... 102
Capitolul 20 Placebo-urile... 110
Capitolul 21 Vindecarea emotionala... 117
Capitolul 22 Locatii de vindecare... 122

    V. STIMA DE SINE... 128

Capitolul 23 Instruirea pentru stima de sine... 128
Capitolul 24 Concurenta cu tine insuti... 133Fragmente:


pag. 23-24

   Capitolul 4

   Formula iertarii

   Absolvirea duce la iertarea de pacate. Dar ce este un pacat?
   Iertarea are o mare putere. Sa te absolvi de o anumita fapta inseamna sa te ierti pe tine insuti - sa renunti la notiunea de a te pedepsi pe tine insuti prin fapta sau gand. Absolvirea in cadrul bisericii este dezlegarea de pacate sau de pedeapsa din cauza pacatuirii. in lumea noastra cuantica privim absolvirea de sine ca ideea de a ne elibera de un eveniment care creeaza limitari in prezent si renuntarea la orice planuri ascunse create de actiunea care cauzeaza limitarea. Planul fiind ceva care trebuie sa fie facut. Limitarile impuse de sine, ca de exemplu ai fost un baiat rau - sau o fata rea si meriti doar atat in ceea ce priveste sanatatea, prietenii, banii si asa mai departe.
   Biserica considera ca doar un preot hirotonisit poate efectiv sa absolve pe cineva de pacate. Desi nu am nicio opinie contrara acestui lucru, metoda noastra de auto absolvire este aceea de a te scapa pe tine insuti de orice factori limitatori care te tin pe loc intr-un domeniu sau altul al vietii tale. Absolvirea de pacat este doar o veriga din lantul de evenimente care cauzeaza problema intr-un domeniu sau altul al vietii tale. Dovada ca iertarea cuantica functioneaza este faptul ca vezi ca problema are un efect mai redus sau ca dispare cu totul. O duzina de ingeri te pot ierta, dar pana nu te ierti pe tine insuti, limitarile raman.
   intrucat lumea cuantica este infinita iar tot ce se poate intampla, se intampla, unul dintre alter ego-urile tale are puterea sa te absolve de pacat, acest alter ego al tau este cunoscut ca salvator; acesta este alter ego-ul tau pe care il vei vizita in timpul meditatiei de iertare si aici iti vei primi iertarea. Pentru ca universul cuantic este infinit, tu esti salvatorul, acesta este unul din principiile de baza ale saltului cuantic.
   In timpul meditatiei de iertare, vei vorbi mental cu salvatorul tau. Spune-i salvatorului tau absolut totul despre acel eveniment. Nu omite nimic. Nimeni altcineva nu te poate auzi, totul se intampla la nivel mental. Marturiseste si spune tot ce ai pe suflet. Mental rosteste clar fiecare cuvant. Evenimentul care iti vine in minte in timpul meditatiei poate parea ca nu are nimic de-a face cu problemele pe care le ai, nu te ingrijora cu privire la acest aspect. Pur si simplu vorbeste despre eveniment si persoana sau persoanele, daca sunt mai multe, care iau parte la acel eveniment. Vorbeste mental cu salvatorul tau. Remuscare, scuze, regret, recunostinta si multe alte emotii pot aparea. Recunoaste-le pe toate. Si aminteste-ti, salvatorul tau esti tu, un alter ego al tau care s-a dezvoltat intr-un univers alternativ, dar un alter ego al tau care ar fi putut fi, precum si un alter ego al tau care exista.
   Da-mi voie sa explic iertarea cuantica intr-un mod simplu, printr-un eveniment anecdotic. Cu toate ca evenimentul se refera la controlul greutatii, vei vedea cu usurinta cum conceptul se potriveste efectiv oricarei probleme.
   Marcy Mayfield era supraponderala. Ea urmase zeci de diete si de fiecare data cand aparea una noua, o urma, scadea in greutate 13 - 18 kg si apoi, fara sa-si dea seama, kilogramele apareau la loc si inca 1 sau 2 in plus. Marcy era un caz tipic al unei persoane care se limiteaza pe sine in mod subconstient. Constiinta ei interioara vedea greutatea in mod diferit de cum o vedea ea la nivelul exterior constient. De ce? Cand raspundem la aceasta intrebare pentru Marcy Mayfield, vei gasi raspunsul la multe din acele mici sentimente subconstiente meschine ca nu meriti mai mult decat ai deja. Problema si solutia rezida in ceea ce tu insuti consideri ca fiind pacatos; ceva ce ai facut sau nu ai facut si fata de care ai regrete. Toate acele lucruri din trecutul tau pe care le regreti, fiecare dintre ele, este o problema pe care iertarea te poate ajuta sa o rezolvi.
   Singurul mare regret in viata al lui Marcy Mayfield era un eveniment care a avut loc in liceu. La acel moment ea avea o inaltime medie, o greutate medie, un aspect fizic mediu, o inteligenta medie si avea o viata de familie obisnuita. Nimic din ceea ce o priveste nu iesea in evidenta dar ea avea un vis ca...pag. 92-93

   Capitolul 17

   Comporta-te ca si cand

   Asa cum ai invatat in primele capitole, programarea negativa din trecut este adesea vinovatul care nu ii lasa pe oameni sa ajunga la acea constiinta a prosperitatii pe care si-o doresc. insa nu e nevoie sa escaladezi un munte ca sa ajungi in varf; s-ar putea sa fii deja acolo si sa n-o stii.
   Una din cele mai simple si mai populare tehnici cu care oamenii au succes este metoda"comporta-te ca si cand" despre care am scris si i-am invatat pe oameni de-a lungul anilor. Tehnica alter ego-ului iti permite sa folosesti un alter ego pentru"a te comporta ca si cand". Sau, cu alte cuvinte, vizualizezi un personaj alter ego, sau un actor, care joaca rolul tau. Aceasta functioneaza fiindca s-ar putea sa simti limitari in anumite domenii din viata ta, insa un actor care joaca rolul tau nu are o astfel de programare. De aceea salturile cuantice sunt atat de eficiente. Dar salturile cuantice iti permit sa folosesti nu un alter ego, ci pe tine insuti asa cum ai fi putut fi. Asa cum ai fi putut fi, daca ai fi facut alte alegeri si daca ai fi avut o alta crestere.
   Sa te comporti ca si cand este un concept atat de simplu, incat la inceput pare improbabil sa poata fi folosit ca resursa. Atunci cand o persoana este increzatoare si trece prin viata ca si cand lumea i-ar apartine, ar fi bine sa nu-i stai in cale, fiindca altfel vei fi calcat in picioare. Multi oameni de succes sunt asa, ei se comporta ca si cand tot ceea ce isi doresc se afla la picioarele lor si poate fi luat pur si simplu, si adesea chiar asa si este.
   Am avut un unchi asa, Ray. El era un fost sergent major in marina si ii invata pe soldatii din infanteria marina in tabara de instructie arte martiale, sau Judo, asa cum li se spunea pe atunci. Era in anul 1946, si el era un barbat foarte dur. O data s-a batut cu alti sase soldati de unul singur, si la trei minute dupa ce l-au atacat, toti sase erau pe jos, gemand. Ray cunostea toate tehnicile de lupta. intr-o zi, cred ca prin anul 1986, eram in vizita la el in Westchester, un oras din Los Angeles langa aeroport. Ray imbatranise, avea saptezeci si ceva de ani, avea o burta uriasa, era chel, cu cateva suvite de par carunt inconjurandu-i capul. Daca l-ai fi vazut mergand clatinat pe strada, cu burta mult in afara corpului, ai fi zis ca e un mos obez, inofensiv, care de-abia se putea misca. Dar in mintea lui, Ray era inca acel barbat dur din tinerete.
   Ne-am oprit la banca si Ray a incasat un cec de doua sute de dolari. Iesind din banca, a tinut banii in mana si i-a numarat. Eu am spus:"Ray, hai sa intram inapoi in banca daca vrei sa-i numeri".
  "De ce?" a intrebat el, continuand sa-i numere.
   Nu suntem in cel mai sigur cartier; cineva ar putea sa vada toti acesti bani si sa incerce sa ti-i ia".
   Ray s-a uitat la mine ranjind:"M-am tot rugat ca cineva sa incerce".
   in mintea sa, era inca un tip dur. Si stii ce, el emana duritate cu toate ca infatisarea lui te facea sa crezi ca nu ar rezista in fata unui adolescent agresiv. Dar el se comporta ca si cand inca mai avea duritatea din tinerete. Nimeni nu se lua de Ray, pur si simplu el se comporta ca si cand ar fi fost prea dur.
   Laura se comporta ca o camerista prima data cand am cunoscut-o. Si ai putea spune ca se comporta asa fiindca asta si era. Lucra la Hotelul Hilton din Los Angeles; era pentru ea doar o alta slujba prost platita dintr-o suita de slujbe prost platite. Cum, se intreba ea, ar fi putut sa se comporte altfel? Nu isi dadea seama, dar deja facuse primul pas doar participand la seminarul meu. Pretul seminarului a fost de trei sute de dolari, o suma substantiala in 1981, mai ales pentru cineva care castiga putin peste cinci dolari pe ora, dar ea era hotarata sa se schimbe. Cum s-ar putea comporta ca si cand ar fi fost persoana la care visa sa fie?
   Mai intai a trebuit sa demonstrez tuturor participantilor ca o persoana poate intr-adevar sa se comporte ca si cand ar fi persoana care isi dorea sa fie cel mai mult. Laura cunostea intregul plan. Deja incepuse sa-l practice folosind tehnica Bagha. Doar o atingere usoara a cerului gurii cu varful limbii inainte de a-si fixa un obiectiv pentru ceva care urma sa se intample imediat era felul in care o folosea cel mai mult. A plecat de la seminar si s-a urcat in masina sa mearga acasa; cand a ajuns la...

Nr. de pagini: 136
Anul aparitiei: 2016

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.