Biografia unui concept psihanalitic: Identificarea proiectivă

Biografia unui concept psihanalitic: Identificarea proiectivă
-20%
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-056-9
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 320
Categoria: Curs

DESCRIERE

Melanie Klein, a doua mare psihanalistă după Freud, a lucrat cu copii şi cu patologii severe, ce-i pot provoca analistului emoţii puternice. Trebuie că ea a avut mereu dorinţa (inconştientă?) de a scrie despre asta, însă fidelitatea faţă de teoria freudiană a oprit-o.
Dar cum poţi înăbuşi o dorinţă?
Dezvoltând un simptom.
Simptomul teoriei kleiniene s-a numit "identificare proiectivă". El a fost, poate, cel mai fertil concept al psihanalizei, deoarece, prin însuşi caracterul său indecis, îşi trăgea rădăcinile din reprezentarea a două realităţi: cea a corpului Subiectului şi cea a psihismului Celuilalt. Adevărată punte între "Eu" şi "Tu".
Cartea este un tratat despre această noţiune şi modul în care exprimă ea întreaga evoluţie a psihanalizei.
Brînduşa Orăşanu

Brînduşa Orăşanu este psihanalist, doctor în Psihopatologie fundamentală şi psihanaliză al Universităţii Paris 7 şi lector la Universitatea "Titu Maiorescu".

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.085 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.