Berek and Novak - GINECOLOGIE - Editia a XV-a

Berek and Novak - GINECOLOGIE - Editia a XV-a
-1%
Preț: 396,00 lei
400,00 lei (-1%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2015
Categoria: Ginecologie

DESCRIERE

Prima editie a cartii Novak Ginecologie, scrisa de distinsul Dr. Emil Novak de la Johns Hopkins University School of Medicine, a devenit un tratat de referinta pentru practica ginecologica pe plan international. Aceasta editie a pastrat formatul celor trei editii precedente, care a fost imbogatit cu ilustratii in policromie si cu reproduceri fotografice.

Ca si in cazul editiilor precedente, volumul are scopul de a aduce informatii cuprinzatoare din specialitatea ginecologiei. Toate capitolele au fost atent revizuite astfel incat sa contina informatii si referinte de actualitate. Ilustratiile si fotografiile au fost actualizate. In aceasta editie au fost adaugate doua capitole noi– unul despre fibroamele uterine, aceasta fiind o problema foarte des intalnita la femei, si altul despre chirurgia robotica, tinand cont de utilizarea tot mai frecventa a acestei tehnologii in interventiile ginecologice.

Acest tratat, cu origini in cadrul facultatii Jonhs Hopkins University School of Medicine, continua sa reflecte contributiile acestei institutii de prestigiu. Dupa aparitia editiei a 5-a si decesul ulterior al Dr. Novak in 1957, multi medici de la Jonhs Hopkins si unii membrii de la facultatea Vanderbilt au dus mai departe aceasta traditie: Dr. Edmund R. Novak pana la editia a 9-a in 1979; Dr. Howard W. Jones, Jr. si Dr. Georgeanna Seegar Jones pana la editia a 10-a in 1981; si Dr. Dr. Howard W. Jones, III, Dr. Loonie S. Burnett si Dr. Anne Colston Wentz pana la editia a 11-a in 1988. Acesti editori, asistati de multi consultanti de la facultatea Jonhs Hopkins, in special Dr. J. Donald Woodruff si Dr. Conrad G. Julian, au contribuit la definirea specialitatii ginecologiei in a doua jumatate a secolului XX. Toti acesti medici au conturat practica ginecologiei asa cum este ea cunoscuta in prezent– cu terapii chirurgicale si medicale, endocrinologie reproductiva, tehnologii de reproducere asistata, oncologie ginecologica, uroginecologie, si boli infectioase. Ca absolvent al Jonhs Hopkins University School of Medicine sunt mandru sa contribui la aceasta bogata traditie.

 

Berek& Novak Ginecologie, editia a 15-a, este structurata in opt sectiuni. Prima sectiune, Principiile practicii ginecologice, include evaluarea initiala a pacientei ginecologice, anamneza si examenul fizic, si abilitatile de comunicare medic-pacient. Aceasta sectiune abordeaza principiile etice ale ingrijirii pacientei, evaluarea calitatii ingrijirii si cresterea acesteia, si epidemiologia afectiunilor ginecologice. A doua sectiune, Principiile fundamentale, prezinta bazele stiintifice ale specialitatii– notiuni de anatomie si embriologie, biologie moleculara si genetica, si fiziologie reproductiva. A treia sectiune, Medicina preventiva si asistenta medicala primara, se refera la importanta masurilor de ingrijire primara pentru femei, care au evoluat si includ masuri preventive, metode de screening, planificare familiala, sexualitate, si probleme psihiatrice comune. A patra sectiune, Ginecologie generala, cuprinde bolile benigne ale tractului reproducator feminin, infectiile pelviene, fibroamele uterine, afectiunile algice, bolile intraepiteliale, managementul pierderii precoce a sarcinii si al sarcinii ectopice, si bolile benigne ale sanului. A cincea sectiune, Chirurgia ginecologica, abordeaza managementul perioperator si operator al afectiunilor ginecologice benigne prin endoscopie, histerectomie si chirurgie robotica. A sasea sectiune este Uroginecologia si si chirurgia pelviana reconstructiva. A saptea sectiune, Endocrinologia reproductiva, cuprinde bolile principale care afecteaza cresterea, dezvoltarea si functia reproductiva la femei de la pubertate pana la instalarea menopauzei si dupa aceea. A opta sectiune, Oncologia ginecologica, trateaza bolile maligne ale tractului reproducator feminin si cancerul de san.

 

La crearea acestui volum au contribuit numeroase persoane, carora le sunt recunoscator. Ii multumesc lui Tim Hengst, un grafician de exceptie, pentru crearea ilustratiilor, a desenelor si diagramelor anatomice. In mod special sunt recunoscator talentatului meu editor Deborah Berek, care a evaluat si a ingrijit intregul proiect de la paginile initiale ale manuscrisului pana la intrarea cartii in tipar. Le multumesc tuturor celor de la Lippincott Williams& Wilkins care m-au ajutat, in special lui Charley Mitchell, pe care il consider cel mai bun editor de carte medicala si cu care lucrez de peste 25 de ani. Le mutumesc lui Sonya Seigafuse si lui Nicole Walz pentru dedicarea, entuziasmul si priceperea cu care au urmarit manuscrisul pe tot parcursul procesului editorial. Recunosc valoarea extraordinara a efortului lui Chris Miller care a muncit alaturi de mine pentru a stabili formatul acestei carti. Le multumesc pentru suport mentorilor mei– Dr. Sherman Mellinkoff (decan), Dr. J. Donald Woodruff, Dr. Kenneth J. Ryan, Dr. J. George Moore si Dr. William J. Dignam– precum si colegilor mei actuali Dr. Isaac Schiff, Dr. Gautam Chaudhuri, Dr. Neville F. Hacker, Dr. Beverly Mitchell si Dr. Philip Pizzo (decan). Fiecare dintre acesti medici si dascali eruditi m-au ajutat prin indrumari si incurajari. Multumiri speciale pentru Laurie Lacob, Nicole Kidman si Keith Urban, Trisha Yearwood si Garth Brooks pentru sprijinul acordat Stanford Women’s Cancer Center - si pentru ajutorul, incurajarea si prietenia lor care au stimulat acest proiect.

 

Publicarea acestui volum marcheaza 6 ani de cand ma aflu la conducerea Stanford University School of Medicine. Spiritul generos si daruirea pentru sanatatea femeilor care ghideaza activitatea colegilor mei la Stanford a fost o placere si o inspiratie pentru mine. Comunitatea locala din afara universitatii este insufletita de aceeasi dedicare pentru imbunatatirea sanatatii si starii de bine a femeilor, la care contribuie prin eforturile lor.

Imi doresc ca aceasta specialitate sa aiba un impact pozitiv continuu asupra sanatatii femeilor in intreaga lume. Am speranta ca activitatea noastra va aduce beneficii tuturor femeilor si va reduce numarul celor afectate de boli ale tractului reproducator feminin si de afectiuni mamare. Fiind creat tocmai cu acest scop, volumul de fata constituie o resursa pentru toti cei care studiaza specialitatea ginecologiei.

Jonathan S. Berek

 
CUPRINS
PARTEA I: Principiile practicii
CAPITOLUL 1: Evaluarea initiala si comunicarea 2
CAPITOLUL 2: Principiile ingrijirii pacientelor 23
CAPITOLUL 3: Siguranta si calitatea actului medical 34
CAPITOLUL 4: Cercetarea clinica 47
PARTEA II: Principii de baza
CAPITOLUL 5: Anatomie si embriologie 62
CAPITOLUL 6: Biologie moleculara si genetica 112
CAPITOLUL 7: Fiziologia reproducerii 138
PARTEA III: Medicina preventiva si asistenta medicala primara
CAPITOLUL 8: Medicina preventiva si screening 160
CAPITOLUL 9: Asistenta medicala primara 180
CAPITOLUL 10: Planificare familiala 211
CAPITOLUL 11: Sexualitatea, disfunctiile sexuale si abuzul sexual 270
CAPITOLUL 12: Probleme psihiatrice frecvente 305
CAPITOLUL 13: Terapii complementare 335
PARTEA IV: Ginecologie generala
CAPITOLUL 14: Afectiuni benigne ale tractului reproducator la femeie 374
CAPITOLUL 15: Fibroame uterine 438
CAPITOLUL 16: Durerea pelviana si dismenoreea 470
CAPITOLUL 17: Endometrioza 505
CAPITOLUL 18: Infectii genitourinare si boli cu transmitere sexuala 557
CAPITOLUL 19: Leziuni intraepiteliale ale colului uterin, vaginului si vulvei 574
CAPITOLUL 20: Avortul precoce si sarcina ectopica 619
CAPITOLUL 21: Afectiuni benigne ale sanului 652
PARTEA V: Chirurgie ginecologica
CAPITOLUL 22: Evaluarea preoperatorie si ingrijirea postoperatorie 682
CAPITOLUL 23: Endoscopie ginecologica 749
CAPITOLUL 24: Histerectomia 803
CAPITOLUL 25: Chirurgie robotica 843
PARTEA VI: Uroginecologie si chirurgie pelviana reconstructiva
CAPITOLUL 26: Afectiuni ale tractului urinar inferior 862
CAPITOLUL 27: Prolapsul organelor pelviene 906
CAPITOLUL 28: Disfunctia anorectala 940
PARTEA VII: Endocrinologia reproducerii
CAPITOLUL 29: Pubertatea 992
CAPITOLUL 30: Amenoreea 1035
CAPITOLUL 31: Boli endocrine 1066
CAPITOLUL 32: Infertilitatea si tehnicile de reproducere asistata 1133
CAPITOLUL 33: Pierderea recurenta a sarcinii 1190
CAPITOLUL 34: Menopauza 1233
PARTEA VIII: Oncologie ginecologica
CAPITOLUL 35: Cancerul uterin 1250
CAPITOLUL 36: Cancerul de col uterin si cancerul vaginal 1304
CAPITOLUL 37: Cancerul ovarian, al trompelor uterine si al peritoneului 1350
CAPITOLUL 38: Cancerul vulvar 1428
CAPITOLUL 39: Boala trofoblastica gestationala 1458
CAPITOLUL 40: Cancerul mamar 1479
Index 1505


Format: 28 x 22 cm policrom
Anul publicarii: 2015
Nr. pagini: 1600

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Ginecologie

Created in 0.091 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.