Basarabia eminesciana de Theodor Codreanu

Basarabia eminesciana de Theodor Codreanu
-40%
Preț: 28,80 lei
48,00 lei (-40%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2018
Pagini: 448
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Aceasta noua carte despre Eminescu s-a nascut dintr-un studiu de mai mici dimensiuni, publicat in 2012 in revista Limba Romana de la Chisinau, fiind prilejuit de implinirea a doua veacuri de la raptul Basarabiei petrecut in anul 1812.

La o relectura, cu travaliu sporitor, numarul paginilor s-a multiplicat, incat studiul a fost extins la cartea de fata, devenind a opta, din cele douasprezece inchinate fenomenului Eminescu, din 1984 pana azi. Editia a doua este substantial adaugita fata de cea din 2013, inclusiv cu nu mai putin de cinci capitole noi: Apendice istoriografic la,, cazul Stere", Intalnire ontologica: Eminescu si Stere, Basarabia si arheul romanesc, Resurectia identitara a Basarabiei, Timp si exil. Fireste, atentia se concentreaza asupra viziunii eminesciene privitoare la destinul acestei provincii romanesti, viziune care imbina, cu o patrundere demna de o minte geniala, elementele istoriografice cu cele ale filosofiei, dreptului, politicii, moralei, toate in stransa corelatie cu ceea ce am numit, intr-o carte anterioara, ontologia arheitatii. Totusi, titlul Basarabia eminesciana mi-a impus trecerea dincolo de referinta strict exegetica, urmarind spiritul abordarii eminesciene la destinul ulterior al provinciei imposibil de rupt de cel al Romaniei posteminesciene.

ISBN: 978-606-594-664-4

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.