Barfa, Ticlea Alexandru, Neverland

Barfa, Ticlea Alexandru, Neverland
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Conform Dictionarului explicativ al limbii romane (DEX),

„a barfi” are mai multe semnificatii:

- a vorbi de rau, a ponegri, a defaima, a calomnia, a cleveti;

- a indruga verzi si uscate.

„A ponegri”, „a defaima”, „a calomnia”, „a cleveti” au, in principiu, aceeasi semnificatie cu „a barfi”, termenii fiind sinonimi (p. 848, p. 281, p. 135, p. 195).

Verbul tranzitiv „a indruga” inseamna, printre altele, si „a exprima prost ceva; a fi fara sir la vorba, a vorbi fara rost, nimicuri”. „A indruga verzi si uscate” semnifica „a insira, a spune fleacuri, nimicuri, vrute si nevrute” (p. 545).

Din termenul barfa s-a dezvoltat o familie intreaga de cuvinte: barfeala, barfire, barfit, calomnie, calomniere, clevetire, cleveteala, clevetit, defaimare, denigrare, discreditare, ponegreala, ponegrire, soapta (pop.), hula, hulire, napastuire, para.

 

Anul aparitiei: 2016
Format: 13x20
Numar pagini: 100

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.