Barem identitar. Prejudecati colective, realitati personale, Black Button

Barem identitar. Prejudecati colective, realitati personale, Black Button
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Altele

DESCRIERE

Cu implicatii imediate personale, sociale si adesea politice, „Identitatea” este una dintre notiunile cele mai dezbatute. Redefinirea constructelor identitare, inlaturarea prejudecatilor anexate criteriilor de identificare si de clasare ale indivizilor si ale comunitatilor in societate stau la baza unora dintre cele mai necesare dezbateri. Politicile identitare deschid adesea dialogul in cadrul noii societati civile. In acest context, ne-am propus sa integram in aceasta antologie, „BAREM IDENTITAR,” perspective diferite asupra acestui subiect atat de prezent. 

 

„BAREM IDENTITAR” strange laolalta un grup variat de sociologi, jurnalisti, artisti, activisti, psihoterapeuti, cercetatori proveniti atat din mediul academic, cat si din organizatii nonguvernamentale care depun eforturi pe teren pentru demolarea constructelor identitare discriminatorii la nivel personal, comunitar si institutional.  

 

Proiectul va include puncte de vedere diverse asupra unor aspecte care ne plaseaza pe toti intr-un barem sau altul: rasa, sexualitate, emigratie si imigratie, fluiditate de gen, tulburari psihice, imbatranire, tipare de frumusete si alte concepte proiectate asupra individului si a comunitatilor ca notiuni restrictive de identificare ce, implicit, evalueaza si definesc incomplet sau chiar incorect intregi segmente ale societatii.

 

 

de Adina Marincea, Andreea Gazdaru, Antonella Lerca Duda, Barbu Mateescu, Cristian Iftode, Elena Stancu, Fatma Yilmaz, Ioan Maxim, Ioana Burtea, Ioana Pelehatai, Ioanida Costache, Silvia Marinescu si Raj-Alexandru Udrea

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.073 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.