Balada populara romaneasca

Balada populara romaneasca
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Cartea autorului *** „Balada populara romaneasca" de la editura STIINTA

Baladele populare alcatuiesc unul dintre cele mai insemnate capitole ale patrimoniuluifolcloric romanesc. Antologia de fata se inscrie dezideratului cunoasterii acestor comori nepieritoare ale culturii create de geniul poporului nostru de-a lungul secolelor. Volumul cuprinde texte reprezentative ale acestui gen epic in versuri, raspandite in diferite zone ale arealuluicultural romanesc si care se disting prin varietatea lor tematica: de la renumitele balade populare Miorita, Manastirea Argesului si Soarele si luna, si pana la baladele denumite familiale cum este Cucul si turturica sau Ghita Catanuta.

La textele baladelor s-a mai adaugat o prefata care defineste acest gen de creatie populara si o sectiune de “Note bibliografice”, cu ajutorul careia potentialul cititor va cunoaste culegerile de folclor din care au fost reproduse textele incluse, cateva din editiile de referinta a baladelor, precum si o serie de studii critice fundamentale asupra acestui gen al creatiei populare orale romanesti. Volumul se incheie cu un glosar, care familiarizeaza cititorul cu o listade cuvinte regionale, invechite sau putin cunoscute, culese dintextele baladelor si date impreuna cu explicatia lor.

Selectie a textelor, note bibliografice de Mihai Papuc. Prefata de Mircea V. Ciobanu.

An aparitie: 2018
Format: 20 X 13
Numar pagini: 120

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.