Aviatia sovietica deasupra Romaniei

Aviatia sovietica deasupra Romaniei
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: Istorie

DESCRIERE

... Lucrarea AVIATIA SOVIETICA DEASUPRA ROMANIEI (1940- 1944), reflecta situatia sub raport militar in care s-a aflat Romania in perioada cercetata, prezentand pe larg atacurile aeriene sovietice asupra teritoriului national si raspunsurile la aceste atacuri ale sistemului de aparare aeriana a teritoriului romanesc, indeosebi a zonelor sensibile: Constanta, Giurgiu, Mangalia, Ploiesti, Valea Prahovei, Buzau si Bucurestiul. Ineditul informatiilor abunda, intre acestea: lansarile comandourilor de parasutisti sovietici pe teritoriul national; in documentele oficiale militare romanesti spionii sovietici parasutati au fost numiti teroristi.

Volumul este completat in mod firesc si cu ilustratii care intregesc tabloul oferit asupra celei mai spectaculoase dimensiuni a razboiului: luptele aeriene.

Lucrarea de fata poate constitui un instrument de lucru cercetatorilor, pentru toti cei care sunt interesati de istoria ultimei conflagratii mondiale, pentru ca dincolo de informatiile istorice inedite pe care le contine, deschide noi perspective pentru alte demersuri stiintifice, pentru aprofundarea cunoasterii unor aspecte enuntate. Exista, inca, in tara fonduri arhivistice care urmeaza a fi cercetate, pentru a se afla noi date si informatii in legatura cu subiectul abordat in aceasta lucrare. Pe de alta parte, acesta carte poate prilejui o lectura placuta; impresia pe care o creeaza evenimentele prezentate este aceea a unor secvente cinematografice. Decolarile, luptele aeriene cu bombardierele sovietice se succed in cascada.

Putem afirma ca prezentul volum, temeinic documentat, cu o structura complexa, cu numeroase informatii inedite reprezinta o contributie la o mai buna cunoastere a razboiului aerian dus in spatiul national in anii celei mai mari conflagratii mondiale ale secolului al XX-lea...

 

Anul publicarii: 2020

Pagini: 284

Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.