Avangarda literara romaneasca

Avangarda literara romaneasca
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Antologia cuprinde textele reprezentative ale avangardei literare romanesti, care a dat culturii nume de rezonanta pentru literatura europeana: Tristan Tzara, Gherasim Luca, Barbu Fundoianu-Benjamin Fondane, Eugene Ionesco, dar si scriitori romani de buna calitate Urmuz, Ion Vinea, Sasa Pana, Ilarie Voronca, Virgil Teodorescu sau „clasici” deja, precum Gellu Naum, Geo Bogza, Max Blecher. Cativa dintre autori, azi cvasianonimi, au avut contributii semnificative in afirmarea spiritului de avangarda.

Modernitatea autentica a literaturii romane, fara mari intarzieri pe faza de sincronizare, se probeaza perfect prin prezenta unei consistente literaturi de avangarda.

O sectiune aparte include manifeste, proclamatii, programe si texte eseistice ori publicistice cu valoare de program sau comentariu, apartinand unor grupari de avangarda sau scriitori avangardisti.

Antologia e insotita de o prefata, in care antologatorul face o succinta privire de ansamblu asupra avangardei in literatura, dupa care identifica particularitatile ivirii si manifestarii avangardei in cultura romana.

Notele biobibliografice, conceptele operationale si bibliografia ii vor servi potentialului cititor drept instrument util pentru buna cunoastere si intelegere a acestui fenomen literar.

Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, concepte operationale si bibliografie de Nicolae Barna.


An aparitie: 2017
Format: 20 X 13
Numar pagini: 188

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.