Atlas de istorie mondiala - vol. II

Atlas de istorie mondiala - vol. II
-31%
Preț: 25,74 lei
37,30 lei (-30,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8175-32-1
Anul publicării: 2001
Pagini: 340
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Prezentare:
Atlasul reprezinta o incercare indrazneata de a imbina in chip eficient hartile si indicatiile cronologice pentru a-l aduce pe cititor, pe cale vizuala, cit mai aproape de situatiile istorice.

In alegerea faptelor nu ne-am lasat condusi de preconceptie asupra istoriei, ci am incercat sa pastram o imagine cit mai obiectiva. Datorita formatului acestei lucrari, extrem de economic, hartile si reprezentarile noastre grafice uneori difera de cele clasice; intentia noastra a fost sa prezentam procesele istorice in esenta lor, evitind elementele secundare.

Schemele si hartile sint puse fata in fata cu textul care le interpreteaza, impreuna formind o conceptie unitara. Ele se completeaza si se potenteaza reciproc. Imaginea europocentrista, cu care am fost atit de obisnuiti puna acum, este intregita cu aspecte ale istoriei universale. Paginile consacrate culturii, artei, religiei et. sint menite sa rotunjeasca imaginea istoria. De regula am renuntat la reprezentarea cartografica sau grafica a laturii spirituale, deoarece acest gen de demers nu este decit rareori multumitor.Spre deosebire de lucrarile de referinta publicate pina in prezent, Atlasul reuneste harti, genealogii si reprezentari grafice cu o cronologie detaliata.

Cititorul interesat de istorie are la dispozitie un instrument nou care ii permite sa se informeze rapid si temeinic asupra situatiilor si proceselor istorice. Atasul este o lucrare de referinta, cu un continut bogat in informatii, dar si un mijloc auxiliar pretios pentru studiu.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.095 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.