Asociatii si fundatii. Sponsorizarea, donatia si legatul, scutiri conform Codului Fiscal, legea sportului. (editie 2015)

Asociatii si fundatii. Sponsorizarea, donatia si legatul, scutiri conform Codului Fiscal, legea sportului. (editie 2015)
-10%
Preț: 7,20 lei
8,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Din carte:

CAPITOLUL VIII
Dispozitii speciale

Art 58. - (1) in termen de 5 zile de la data primirii copiilor de pe hotararile judecatoresti irevocabile privind constituirea, modificarea si incetarea oricarei asociatii, fundatii, federatii sau filiale, precum si de pe inscrisurile doveditoare, Ministerul Justitiei va expedia, din oficiu, un exemplar al acestor inscrisuri autoritatilor publice in a caror sfera de competenta se incadreaza scopul persoanelor juridice in cauza.

(2) Transmiterea datelor in conditiile alin. (1) se efectueaza in scopul organizarii evidentei persoanelor juridice fara scop patrimonial, in cadrul autoritatilor publice, potrivit art. 52 din ordonanta.

(3) Asociatiile, fundatiile si federatiile care, in temeiul art. 52 din ordonanta, solicita Ministerului Justitiei sa fie luate in evidenta acestuia, vor fi inregistrate intr-o evidenta speciala, mentionandu-se denumirea si numarul, determinat potrivit art. 43, sub care asociatia, fundatia sau federatia a fost inregistrata in Registrul national. Evidenta speciala se completeaza cu datele din Registrul national.

CAPITOLUL IX
Dispozitii tranzitorii si finale

Art. 59. - (1) Ministerul Justitiei va lua masuri pentru dotarea instantelor cu mijloacele tehnice necesare in vederea informatizarii sistemului de evidenta a persoanelor juridice fara scop patrimonial.

(2) Pana la obtinerea mijloacelor tehnice instantele judecatoresti competente vor efectua inscrierile privind asociatiile, fundatiile, federatiile sl filialele, infiintate potrivit ordonantei, in registre speciale tinute pe suport hartie si vor comunica Ministerului Justitiei, in termen de 3 zHe, copii de pe acestea.

Art. 60. - in vederea constituirii Registrului national, presedintii instantelor vor lua masuri pentru transpunerea in sistem computerizat si pentru transmiterea, in termenul prevazut la art. 84 alin. (3) din ordonanta, a registrelor existente cu privire la persoanele juridice fara scop patrimonial, infiintate potrivit Legii nr. 21/1924.

Art. 61. - (1) Judecatoriile care nu detin mijloacele tehnice necesare in vederea indeplinirii obligatiilor prevazute la art. 60 vor utiliza reteaua de calculatoare a tribunalului in a carui circumscriptie se afla.

(2) in acest scop presedintii acestor judecatorii, in acord cu presedintele tribunalului, vor dispune, potrivit programarii ce va fi stabilita, delegarea unuia sau mai multor grefieri de la judecatorie la tribunal, care vor asigura, sub indrumarea si controlul unui judecator delegat, introducerea in sistem computerizat a datelor din registrele existente...

DIN CUPRINS:

Constitutia din 31/10/2003
Ordonanta nr. 26 din 30/01/2000 cu privire la asociatii si fundatii

CAPITOLUL I Dispozitii generale
CAPITOLUL II infiintarea asociatiilor si fundatiilor

Sectiunea I Constituirea si inscrierea asociatiei
Sectiunea a 2-a Constituirea si inscrierea fundatiei

CAPITOLUL III Organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor

Sectiunea 1 Organizarea si functionarea asociatiei
Sectiunea a 2-a Organizarea si functionarea fundatiei

CAPITOLUL IV Modificarea actului constitutiv si a statutului asociatiei sau fundatiei. Fuziunea si divizarea
CAPITOLUL V Obtinerea statutului de utilitate publica a asociatiilor, fundatiilor si federatiilor
CAPITOLUL VI Veniturile
CAPITOLUL VII Relatiile cu autoritatiile publice
CAPITOLUL VIII Dizolvarea si lichidarea

Sectiunea 1 Dizolvarea
Sectiunea a 2-a Lichidarea

CAPITOLUL IX Registru national al persoanelor juridice fara scoppatrimonial
CAPITOLUL X Dispozitiile privind persoanele juridice straine fara scop patrimonial
CAPITOLUL XI Dispozitii tranzitorii si finale

Ordinul nr. 830 din 10/10/2006 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii

Norma metodologica din 10/10/2006 de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatiei

Ordinul nr. 954 din 26/04/2000 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea Registrului asociatiilor si fundatiilor, Registrului federatiilor si Registrului national al persoanelor juridice fara scop patrimonial

Regulamentul din 26/04/2000 privind organizarea Registrului asociatiilor si fundatiilor, Registrului federatiilor si Registrului national al persoanelor juridice fara scop patrimonial

CAPITOLUL I Dispozitii comune
CAPITOLUL II Organizarea Registrului asociatiilor si fundatiilor
CAPITOLUL III Organizarea Registrului federatiilor
CAPITOLUL IV Organizarea registrului persoanelor juridice straine
CAPITOLUL V Organizarea Registrului national al persoanelor juridice fara scop patrimonial


Nr. de pagini: 114
Anul aparitei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.