Arta de a fauri oameni. Psihologia familiei

PRP: 59,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 44,25 lei
Diferență: 14,75 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Curs

DESCRIERE

Arta de a fauri oameni de Virginia Satir. Cuprins:

Prefata
Nota editorului
1 Introducere
2 Cum e familia voastra?
3 Stima de sine: Vasul de care nu are nimeni grija
4 Stima de sine: Sursa energiei personale
5 Mandala personala
6 Comunicarea: A vorbi si a asculta
7 Tipare de comunicare
8 Jocuri de comunicare
9 Regulile dupa care traiti
10 Sisteme: deschise sau inchise?
11 Cuplul: Arhitectii familiei
12 Familii speciale
13 Harta familiei voastre
14„Cutia cu viermi" in actiune
15 Proiectul familiei
16 Cateva elemente esentiale ale proiectului familiei
17 Ingineria familiala
18 Familia extinsa
19 Ciclul vietii
20 Adolescenta
21 Crearea unei perechi pozitive
22 Spiritualitate
23 Ultimii ani
24 Familia in societate
25 Pace in oameni, pace intre oameni
26 Familia viitorului
Draga cititorule


Viata unei familii seamana cu un aisberg: majoritatea oamenilor cunosc doar o zecime din ceea ce se intampla– zecimea pe care o vad si o aud. Unii banuiesc ca ar putea fi mai mult decat atat, dar nu stiu exact ce si nici nu stiu cum sa caute. Pornind de la experienta sa terapeutica bogata, autoarea subliniaza rolul important al familiei pentru dezvoltarea tuturor membrilor sai, atat copii, cat si adulti. in toate familiile, disfunctionale sau nu, actioneaza aceleasi forte: stima de sine a fiecarui membru al familiei, comunicarea dintre membrii familiei, regulile de interactiune dintre ei si legaturile familiei cu societatea.

Exercitiile propuse in carte vin in sprijinul tuturor celor care vor sa aduca schimbarea in propria familie si permit accesul la modul de lucru al Virginiei Satir, extrem de util si pentru psihologi, consilieri si terapeuti. Scrisa intr-un limbaj accesibil, plina de exemple, cartea se adreseaza tuturor celor interesati de psihologia familiei.

"Formarea unei familii este probabil cel mai dificil lucru din lume. Seamana cu procesul prin care doua firme isi pun laolalta resursele pentru a crea un produs unic. Toate durerile de cap ce pot sa apara pe parcursul acestui proces sunt prezente si atunci cand doi adulti, un barbat si o femeie, se reunesc pentru a creste un copil de la nastere pana la varsta adulta. Parintii dintr-o familie care favorizeaza dezvoltarea isi dau seama ca problemele apar, pur si simplu, pentru ca viata le aduce in cale, si vor continua sa caute solutii creative pentru fiecare noua problema care apare. Pe de alta parte, familiile cu probleme isi consuma energiile incercand in van sa opreasca aparitia problemelor; iar cand problemele apar— si, bineinteles, problemele apar intotdeauna— acesti oameni nu au resurse pentru a rezolva crizele.
Parintii care favorizeaza dezvoltarea inteleg ca schimbarea este inevitabila: copiii se schimba rapid de la o etapa la alta, adultii se dezvolta si se schimba in continuu, lumea din jurul nostru nu sta niciodata pe loc. Ei accepta schimbarea ca parte a vietii si incearca sa o foloseasca in mod creativ pentru ca familiile lor sa favorizeze si mai mult cresterea membrilor."

"Am convingerea ca orice familie cu probleme poate deveni o familie care favorizeaza dezvoltarea. Majoritatea lucrurilor care fac ca familiile sa fie disfunctionale se invata dupa nastere. Daca aceste lucruri se invata, atunci cu siguranta se si dezvata, iar in locul lor se pot invata lucruri noi. intrebarea este cum facem asta?
Pe masura ce veti vedea mai clar problemele din familie, veti intelege si ca, indiferent ce s-a intamplat in trecut, ati facut tot ce puteati sa faceti mai bine. Este inutil sa va simtiti vinovati sau sa dati vina pe alti membri ai familiei. Sunt mari sanse ca nimeni sa nu fi observat cauzele care au produs disfunctionalitatile din familie— si nu pentru ca nimeni nu dorea sa le vada, ci pentru ca nu stiati incotro sa priviti sau fuseserati invatati sa vedeti viata prin ochelari mentali, care va impiedicau vederea. Citind aceasta carte veti incepe sa va scoateti ochelarii si sa priviti direct lucrurile care produc bucurie sau durere in viata de familie."

Virginia Satir este cunoscuta pentru contributiile sale inovatoare la terapia familiei, care pun accent pe constelatiile sistemice familiale. Pornind de la experienta clinica, a propus un model al procesului de schimbare, utilizat in prezent si in domeniul organizational. A initiat primul program de formare in terapia familiei, iar ideile sale au stat la baza aparitiei programarii neuro-lingvistice (NLP). A scris numeroase articole si carti, printre care Self Esteem, The Satir model: family therapy and beyond, Conjoint family therapy.


Titlul original: The New Peoplemaking
Publicata de: Science and Behavior Books, Inc., 1988
Limba originala: engleza
Traducere de: Nicoleta Dascalu
Anul aparitiei: 2010

Autor: Virginia Satir
Nr. de pagini: 464
Colectia: Psihologia pentru toti

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0529 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.