Antreprenoriat in managementul public. Globalizarea, europenizarea si importanta societatii civile a afacerilor (Sebastian Vaduva)

Antreprenoriat in managementul public. Globalizarea, europenizarea si importanta societatii civile a afacerilor (Sebastian Vaduva)
-5%
Preț: 52,25 lei
55,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Management

DESCRIERE

Conceptul de „societate civila a afacerilor” analizat pe parcursul acestei lucrari isi are originea in modelul traditional si consacrat al societatii civile, un model care nu este inca inteles si folosit indeajuns. Acest concept incearca sa ofere un spatiu neutru, voluntar si contingent, unde politicienii, administratorii si teoreticienii au posibilitatea de a se intalni si dialoga cu reprezentantii sectorului privat.

Natiunile europene, inclusiv Romania, au diverse traditii civile, variind in ceea ce priveste intensitatea, mostenirea culturala, scopul activitatii, afiliatiile religioase sau nonreligioase etc., astfel incat societatea civila semnifica diverse lucruri pentru diferiti oameni. Europa de Vest s-a confruntat, timp de mai mult de un secol, cu implicarea unui guvern modern, care a sufocat eforturile societatii civile, pe cand Romania, alaturi de alte tari estice din fostul bloc sovietic, s-a confruntat, timp de aproape o jumatate de secol, cu efortul regimurilor comuniste de a eradica si controla toate sferele vietii civile. Lipsa de experienta si de maturitate a societatii romanesti in perioada de tranzitie de dupa anii comunisti a inrautatit situatia din cauza asa-numitei „clase antreprenoriale”, care a discreditat si abuzat de conceptul de societate civila, utilizandu-l in special pentru beneficii si scopuri egoiste.

Cu toate acestea, cercetarea de fata cauta sa starneasca o dorinta atat pentru oamenii de afaceri, cat si pentru administratorii publici din Romania si din Uniunea Europeana de a lua in considerare o alternativa complementara pentru viitoarele reforme in domeniul administratiei publice. Contextul nostru istoric si global ne stimuleaza in a gasi paradigme ideologice inovatoare atat din domeniul public, cat si din cel privat.

An aparitie 2015
Nr. de pagini 294
Format 19x25, 5
Legatorie brosat

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.082 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.