Anton Golopentia, Rapsodia epistolara. Volumul III. Scrisori primite si trimise de Anton Golopentia 1917-1950

Anton Golopentia, Rapsodia epistolara. Volumul III. Scrisori primite si trimise de Anton Golopentia 1917-1950
-25%
Preț: 35,25 lei
47,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 762
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Volumul de fata ne aduce in preajma, prin simplul hazard al ordonarii alfabetice a corespondentilor, doua comunitati care se intersecteaza: comunitatea celor apropiati (familie, colegi de scoala, colegi de studii, prieteni) si comunitatea profesionala, de sociologi, statisticieni sau demografi, in care A. G. se va cufunda treptat odata cu terminarea studiilor universitare.

Cea dintai e reprezentata prin schimburi importante de scrisori cu parintii despartiti Emma Staschek Golopentia si Simion Golopentia, cu fratii Romulus si Corneliu, cu colegi de studii, bursieri ca si el, in Germania (Mircea Draganu, Nicolae Hulpoi, Adrian Ionescu) dar si prin altele, abia schitate, din motive care tin de discrepanta dintre corespondenta conservata si dimensiunea reala a corespondentei. Dintre scrisorile de la sau catre cunoscuti si prieteni, mentionam schimburile epistolare cu Petre Iorgulescu-Yor sau Mircea Eliade.

Comunitatea profesionala include, in ce priveste sociologia, in primul rand un schimb masiv de scrisori cu Dimitrie Gusti, altele— consistente sau rarefiate— cu Cornel Grofsorean, Traian Herseni, Christina Galitzi, Florea Florescu, Ion Facaoaru, Iosif Jivan, Lükö Gábor, precum si schimburi epistolare reduse la un singur mesaj cu Apostol Culea, Alexandru Dima, Prof. Max Sylvius Handmann, Maria Holban, Andrei Incze, Ion Ionica, Gheorghe Macarie etc.

In mod paralel, corespondenta cu colegi de la Institutul Central de Statistica e reprezentata prin schimburi importante de scrisori cu Sabin Manuila si D. C. Georgescu, alaturi de care se dispun schimburi epistolare episodice cu August Em. Dorwagen, Nicolae Economu, Mihail Levente etc.

Nr. de pagini: 762
Anul aparitiei: 2012

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.