Annie Bentoiu - Timpul ce ni s-a dat - Volumul II (Editia 2011)

Annie Bentoiu - Timpul ce ni s-a dat - Volumul II (Editia 2011)
-20%
Preț: 37,76 lei
47,20 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

'In Occident, mi s-a cerut adeseori sa indic o carte din care s-ar putea intelege ce s-a intamplat in Romania in timpul comunismului. De fiecare data, am ridicat din umeri. Nu avem o asemenea carte. Nu exista la noi un Pasternak, un Soljenitin, un Bulgakov, un Havel, un Kundera. Inchisoarea noastra cea de toate zilele de Ion Ioanid si Caietul albastru de Nicolae Balota sunt extraordinare, dar se refera aproape exclusiv la conditia detinutilor politici. Cum era viata de fiecare zi in„libertate", cum au fost infirmizati sufleteste oamenii, pana la a deveni de nerecunoscut, cum s-a distrus sistematic civilizatia romaneasca nu are de unde sa afle un strain. Citind volumul II din Timpul ce ni s-a dat de Annie Bentoiu am inteles insa ca a aparut, in sfarsit, cartea din care se poate afla ce experienta tragica au facut romanii, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, timp de mai mult de patru decenii.'' (Alex. Stefanescu) ''O carte cu imens profit pentru intelegerea anilor de inceput ai regimului comunist (anii terorii maxime) este cel de-al doilea volum al memoriilor lui Annie Bentoiu, Timpul ce ni s-a dat.

[...] Scrisul lui Annie Bentoiu are o seninatate aristocratica, o luminozitate structurala care ii da o foarte mare credibilitate. Spre deosebire de alti autori de literatura memorialistica, victime ale regimului comunist, Annie Bentoiu nu urmareste in primul rand sa scoata in evidenta suferintele prin care au trecut ea si familia sa (evident, nici nu le ascunde), ci sa inteleaga tot ce s-a petrecut, propria viata, dar si specificitatea regimului comunist, resorturile vizibile sau ascunse care au condus spre luarea unor masuri atat de barbare. [...] Timpul ce ni s-a dat este o pledoarie pentru valorile fundamentale ale vietii si un document de neocolit.'' (Tudorel Urian)

Nr. de pagini: 632
Anul aparitiei: 2011

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Memorialistica

Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.