Angajarea raspunderii penale a persoanei juridice

Angajarea raspunderii penale a persoanei juridice
PRP: 69,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 59,42 lei
Diferență: 10,48 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea de fata reprezinta o analiza teoretica si practica a controversatei institutii a raspunderii penale a persoanei juridice, astfel cum aceasta a fost introdusa in Codul penal roman prin Legea nr. 278/2006 si cum este avuta in vedere de noul Cod penal.

Lucrarea este structurata in doua mari parti: in prima parte sunt analizate conditiile cerute de lege pentru angajarea raspunderii penale a persoanei juridice, raspunzand la trei intrebari: (1) cine (ce persoana juridica) poate raspunde penal?, (2) pentru ce infractiuni? si (3) cum se poate crea o legatura intre acestea doua – persoana juridica potential responsabila si infractiunile care pot fi retinute in sarcina unei astfel de entitati? Cea de-a doua parte a lucrarii analizeaza consecintele desfasurarii unui proces penal impotriva unei persoane juridice, manifestate atat la nivelul sanctiunilor care pot fi aplicate persoanelor juridice, cat si pe plan procesual penal.

Diversele aspecte analizate pe parcursul lucrarii sunt ilustrate cu exemple din jurisprudenta romana existenta pana in prezent ori din jurisprudenta straina relevanta. Totodata, sunt avute in vedere opiniile doctrinare cele mai importante cu privire la raspunderea penala a persoanei juridice.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0979 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.