Anestezie Regionala, Stimulare si Tehnici Ultrasonografice

Anestezie Regionala, Stimulare si Tehnici Ultrasonografice
Preț: 220,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2017
Categoria: Generala

DESCRIERE

Ghidul Practic Oxford de Anestezie Regionala, Stimulare si Tehnici Ultrasonografice ofera personalului medical o metoda noua de a accesa sfaturi de management practic intr-un format portabil, accesibil si de incredere.

Noul ghid prezinta atat metodele traditionale cat si tehnicile ultrasonografice pentru toate tipurile de blocuri, inclusiv cele pediatrice si pentru terapia durerii acute. Fiecare capitol descrie anatomia relevanta, contraindicatiile, reperele, setarile ecografului, tehnica, complicatiile si sfaturi practice.

- Ofera informatii clare si concise despre anestezia regionala atat celor aflati in pregatire cat si expertilor

- Peste 200 de imagini pentru a demonstra tehnicile

- Abordeaza atat tehnicile traditionale de stimulare nervoasa periferica cat si tehnicile ultrasonografice, subliniind diferentele dintre acestea

- Scrisa de experti in domeniu

Fragment din cartea "Anestezie Regionala, Stimulare si Tehnici Ultrasonografice" de Paul Warman, David Conn

"Tipuri de durere

„O expenenta emotionala sau senzonala neplacuta, asociata cu afectarea reala sau potentiala a tesutului, sau descrisa in termeni specifici unei asemenea afectan." (Asociatia Internationala pentru Studiul Durerii IASP — 1986).

Clasificarea dupa durata

Durerea acuta

Reprezinta un raspuns fiziologic la un stimul dureros, care protejeaza organismul, de exemplu retragere rapida la atingerea unui obiect fierbinte sau repaus si imobilizarea unui membru lezat pentru a stimula vindecarea. Uneori termenul de „durere fiziologica" se refera la leziunea tisulara locala si se insoteste de stimularea sistemului nervos simpatic. Prin definitie, durerea acuta dispare in 3 luni.

Durerea cronica

Aceasta nu are functie de protectie. Se extinde peste perioada normala de vindecare si in general, nu implica stimulare nervoasa simpatica. in schimb poate determina simptome negative, cum ar fi: tulburari de somn, oboseala, scaderea apetitului si depresie. Durerea cronica reflecta mecanisme fizio-patologice sustinute, cum ar fi inflamatia sau leziunea nervoasa (de aceea, uneori este definita ca „durere patologica").

Clasificare dupa etiologie

Durere nociceptiva

Este cauzata de stimulii nocivi. Durerea somatica este generata de suferinta tegumentului, muschilor, scheletului. Durerea viscerala este generata de suferinta organelor interne.

Durere neuropata

Este cauzata de disfunctia primara a sistemului nervos. De obicei se asociaza cu durerea cronica, desi durerea neuropata acuta poate aparea si dupa interventii chirurgicale sau trauma.

Clasificare in functie de prima sinapsa

Prima durere - ascutita, sub forma de intepatura, usor de localizat. Recep-torii sunt mecanoreceptori, cu prag de excitabilitate inalt si impulsurile sunt conduse de fibrele AS mielinizate.

A doua durere - surda, difuza, slab localizata. Receptorii sunt nociceptori polimodali, iar impulsurile se transmit prin fibrele C, nemielinizate, de exemplu durerea viscerala. Se poate mentine si dupa incetarea stimulului dureros."
 

Autori: Paul Warman, David Conn
Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 592
Format: 10x18

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Generala

Created in 0.062 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.